Familj

1:A ADVENT HOS OSS…

Hej allesammans!

Det har blivit en tradition att vi i familjen firar 1:a advent hemma hemma hos oss och förutom något undantag så har det varit så sen jag och barnen bodde vid Stora Torget i Visby innerstad för massor av år sedan. Då gick vi först på ”Julskyltningen” som 1:a adventsfirandet i Visby kallas (grundade sig på att alla butiker i innerstan julskyltade sina butiksfönster och täckte av dem till 1:a advent. Typ som NK fast i mindre skala) och sen samlades hela familjen hemma hos oss för att dricka glögg. Den traditionen har vi hållit fast vid i olika konstellationer även om vi inte längre bor på Gotland.

I år adventspiffade vi dagen före 1:a advent. Jag hade tänkt fixa något nytt men det orkade jag inte med i år så det fick bli en favorit i repris. Enklast så… Fast lite nytt blev det ändå för i år puttade jag ner tallriset tillsammans med vatten i flaskan istället för att knyta fast det utanpå.

I söndags gick jag upp hyfsat tidigt och bakade lussebullar….

… och sen fixade vi i ordning inför att familjen skulle droppa in.

I år lyckades vi få tag på Hellströms glögg vars innehåll består av äpple, julkryddor och gin. Bästa glöggen hittills enligt mig. Elisabeth som är namnet bakom Hellström gick i Vendelas klass på gymnasiet är världens yngsta Master Destiller. Hon är så grym så springer ni på en flaska glögg eller gin från Hellström så måste ni slå till. Vi testade också årets Blossa och den var också supergod. Båda är friska i smaken och inte så tungt söta så det passar mig perfekt.

Pepparkakor och grönmögelost måste man ju ha till glöggen.

Loa hade varit på ridning och Majken på Bamsegympa innan så alla droppade in efterhand.

Och jag älskar det här… leksaker över hela vår lägenhet och barn som stojar omkring.

När glöggeriet var klart så fixade Per en kycklingpaj till middag och sen var det dags att runda av för den här gången.

Nu har vi landat in här på Gotland igen. Vi har lämnat av mamma och det var tungt. Vi har varit tillsammans i nio dagar nu så att lämna henne ensam hemma i mamma och pappas hus var inte lätt. Nu vet jag att hon kommer att klara det bra. Hon är stark som få men ändå… en ny tillvaro väntar.

Här hemma har vi tänt en brasa och börjar tina upp för fy tusan vad det är kallt och vinterruggigt nu. Men mysigt ändå.

Ha en fortsatt fin vecka!

KRAM!

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *