BEEF YAKINIKU…
I kväll har vi ätit en av våra absoluta favoriträtter; Beef Yakiniku. Det är så gott så att man nästan dör en liten smula… Enkel att laga till är den också och det är ju alltid en fördel :-).
Här kommer receptet för fyra p!
Beef Yakiniku
500 g ryggbiff
300 g nudlar
250 g Pak Choi
1 knippe rädisor
2 lime
olja
1 knippe gräslök
1 knippe färsk koriander
salt & peppar
Sås
1 dl japans soya
1/2 dl vatten
1/2 dl råsocker
2 vitlöksklyftor
1 tsk Sambal olek
1 msk färsk ingefära
1. Börja med såsen. Häll i soya, vatten och råsocker i en kastrull. Pressa vitlöken, riv ingefäran och lägg i kastrullen. Blanda och koka upp i en kastrull i några minuter.
2. Lägg i grönsakerna i en skål. Strimla Pak Choi, skär rädisorna tunt, riv skalet på en lime och pressa sedan i saften av en lime. Blanda allt tillsammans med en msk olja. Smaka av med salt och peppar. Låt stå och dra en stund.
3. Strimla ryggbiffen och stek i olja. Häll på såsen och fräs i några minuter.
4. Koka nudlarna i saltat vatten i 2-3 minuter.
5. Blanda ihop kött, nudlar och grönsaker på ett stort fat. Strö över fint hackad gräslök och en knippe färsk koriander. Lägg till några limeklyftor till servering. Klart!
Lycka till!
KRAM!