I kväll har vi ätit en av våra absoluta favoriträtter; Beef Yakiniku. Det är så gott så att man nästan dör en liten smula… Enkel att laga till är den också och det är ju alltid en fördel :-). 
Här kommer receptet för fyra p!

Beef Yakiniku


500 g ryggbiff
300 g nudlar
250 g Pak Choi
1 knippe rädisor
2 lime
olja
1 knippe gräslök
1 knippe färsk koriander
salt & peppar

Sås
1 dl japans soya
1/2 dl vatten
1/2 dl råsocker
2 vitlöksklyftor
1 tsk Sambal olek
1 msk färsk ingefära

1. Börja med såsen. Häll i soya, vatten och råsocker i en kastrull. Pressa vitlöken, riv ingefäran och lägg i kastrullen. Blanda och koka upp i en kastrull i några minuter. 
2. Lägg i grönsakerna i en skål. Strimla Pak Choi, skär rädisorna tunt, riv skalet på en lime och pressa sedan i saften av en lime. Blanda allt tillsammans med en msk olja. Smaka av med salt och peppar. Låt stå och dra en stund.
3. Strimla ryggbiffen och stek i olja. Häll på såsen och fräs i några minuter.
4. Koka nudlarna i saltat vatten i 2-3 minuter.
5. Blanda ihop kött, nudlar och grönsaker på ett stort fat. Strö över fint hackad gräslök och en knippe färsk koriander. Lägg till några limeklyftor till servering. Klart!

Lycka till!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

No Comments Yet.

Previous
FIKA UTE…