Allmänt

ÅMINNE…

Hej Hej,

Jag vet inte om ni kommer ihåg det men för några veckor sedan, innan försommaren kom, så tog vi en sväng längs med den östra sidan av Gotland. Innan vi vände tillbaka till Tofta via Visby så landade vi in i Åminne som sista stopp. Åminne ligger 3,8 km nordost om Visby och är ett superbra ställe om man har små barn eftersom stranden här är så långgrund.

Åminne Fritidsanläggning ligger precis ovanför stranden och Gothemsån slingrar genom området. Om man vill bo över så kan man välja allt från en storstuga med alla bekvämligheter, till husvagns-, husbils- och tälttomter. På området finns en pool där mina barn älskade att bada när de var små och det finns också en enkel restaurang precis bredvid och en minigolfbana mm.

Åminnestranden är verkligen jättefin och som sagt den passar jättebra när man har mindre barn eftersom den är så långgrund. Jag minns när vi var där när barnen var små och när mina killar började bli större och ville gå längre ut. Då stod jag; en orolig mamma på stranden och försökte ha koll på just mina ungar bland myllret av alla barn. Summa summarum… en bra strand när man har små barn. Mindre bra om man har större barn som man ännu behöver ha koll på men som vill ha lite mera djup.

Ja, det var allt från mig ikväll. Nu väntar en ledig fredag och en skön helg med en spännande invigning som vi väntat länge på. Återkommer om det!

Vi hörs!

KRAM!

5 kommentarer

 • Maria - Wikers Liv

  Så härligt ni har det! Förstår att ni njuter och att det är din plats på jorden! Underbara bilder och inspiration du bjuder på! Så fina platser och god mat som du delar med dig av 🙂
  Vad mysigt att ha ett litet kryp-in precis vid havet!
  På söndag åker vi ner till Smögen för lite ”för-semester” i två veckor. Sen blir det två veckor hemma och sen… fem veckor på Smögen. Behöver jag nämna att jag längtar? 😉
  Förresten… vi har pratat om att vår första flygresa ”efter” pandemin får nog gå till Visby i höst 🙂 Vi har ju varit på väg två gånger men pandemin satte ju stopp….
  Kram och ha nu en underbar helg!
  /Maria

  • tiname@live.se

   Ja, vi njuter verkligen och det känns som att sommaren har pågått hur länge som helst och då har vi inte ens kommit till midsommar. Vad härligt för er att få komma till ett av er paradis igen. Och, ni är så välkomna till Visby till hösten. Jag tror att det kommer att vara magsikt här då. Ha en fortsatt fin söndagskväll! Kram //Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *