RECEPT; RÄKWOK MED KORIANDER…

Posted on

Hej Hallå!

Nu har jag landat ner i soffan efter jobb, träning och omplantering av tomatplantor som Lilly drivit upp. Det ska bli spännande att se om vi får lika mycket tomater i år som förra året. Kvällens träningspass bestod av att Per skjutsade mig till Klintehamn och därifrån cyklade jag längs med cykelbanan hem. Otroligt fin och vacker sträcka på 1,3 mil med havet på ena sidan och en dikesren full av blåeld och vallmo på den andra.

Är lite trött nu faktiskt så jag hoppas att jag kommer att sova gott inatt. Vi har haft lite stök på tidiga morgnar här på landet. Vi har ett kråkpar som sedan ett par år har haft vårt kvarter som sitt revir och förutom att de kraxar så förfärligt så går en av dem till attack mot vårt allrumsfönster; jag ska berätta mer om den där galningen en annan dag. Sen jagar jag också getingar framåt morgonkvisten som smiter in genom vårt öppna sovrumsfönster. Det är dags att ringa hit en getingjägare igen inser jag.

Nu tänkte jag att jag skulle komma till skott med att delge er receptet på den goda räkwoken som vi åt häromkvällen när vi lite spontant fick för oss att äta middag nere på stranden. Rätten kan ätas ljummen och kall så det passade bra att laga i ordning den hemma och ta med den.

Det här behöver man till 4 portioner:

1 kg skalade räkor, 1 pkt risnudlar eller glasnudlar, 2 salladslökar, 100 g sockerärtor, 1 röd chili, 1 liten zucchini, 2 msk sesamolja.

Sås: 2 lime, rivet skal och saft, 2 tsk röd currypasta, 2 msk sweet chilisås, 3 msk olja, 2 cm färsk riven ingefära, 1 vitlöksksklyfta. 1 kruka färsk koriander och limeklyftor till garnering.

Och så här gör man…

Skala räkorna och ställ åt sidan. Koka nudlarna enligt anvisning. Rör ihop ingredienserna till såsen. Skär salladslöken i små bitar, dela sockerärtorna på längden och hacka chilin. Skär zucchinin i tunna bitar och fräs allt i sesamolja i en het panna. Tillsätt såsen, nudlar och räkor och blanda runt. Strö över koriander och garnera med limeklyftor.

En enkel och god rätt som är lätt att ta med om man ska ut på vift.

I morgon ska jag åka in till Visby flygplats. Jag har inte varit fysiskt på jobbet på flera månader så det känns sååå konstigt. Men jag ska byta lösenord på min dator vilket man inte gärna vill göra remote; det brukar bli så stökigt, och så ska jag äntligen få träffa några av mina fina kollegor igen. Jag är nästan lite sprallig faktiskt.

Ha en fortsatt fin vecka!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

6 Comments
 • Mamma C
  juni 16, 2021

  Det lät mycket gott men jag hoppar koriandern.
  Kram Carin

  • tiname@live.se
   juni 16, 2021

   Haha, ja antingen älskar man eller hatar koriander :-). Kram //Tina

 • Towe
  juni 18, 2021

  Hej!
  Tack för en mysig blogg <3
  Och ”Gotlandsguiden” som jag hoppas på att få användning för så-småning-om,
  när jag vågar resa igen 🙂

  Receptet på woken låter jättegott!
  Var har du köpt de de så fina skålarna att äta ur?

  Kram Towe i Karlstad

  • tiname@live.se
   juni 18, 2021

   Tack så mycket för fina ord och vad roligt att du gillar bloggen :-). Skålarna är engångsskålar i återvunnet material som jag köpte på ICA-Maxi. En lite lyxigare variant av engångstallrikar. Ha en fin dag! Kram //Tina

   • Towe
    juni 20, 2021

    Tack! Dom ska jag hålla utkik efter. Såå snygga.
    Kul med lite extra lyx nu när det blir mycket picknick i det gröna.

    Och så länge jag själv inte kan resa njuter jag av både Gotland
    och Stockholm (när ni är där) tack vare dig 🙂

    Ha en bra dag<3
    Kram /Towe

    • tiname@live.se
     juni 20, 2021

     Ja visst är de fina! De finns i flera olika varianter. I alla fall då när vi köpte dem. Vad härligt att du kan njuta lite på avstånd ändå. Fint! Ha en fortsatt fin söndagskväll! Kram //Tina

Previous
BLÅ LAGUNEN…