Allmänt

ÅRET SOM GICK…

Hej allesammans!

Ibland gör jag en summering av året som har gått och ibland inte men i år har jag sammanställt ett bildregn över 2021. Ni är många nya som hittat hit vilket jag tycker är så kul (Välkomna hit!!!) och jag tänker att ni kanske vill se vad vi pysslat med under 2021. Ni som har hängt med sedan tidigare och inte är så intresserade av att se allt igen kan ju bara hoppa över inlägget.

Let´s go!

Eftersom vi jobbade hemifrån under hela 2021 så reste vi ner till vårt andra lilla hem vid Tofta Strand på Gotland redan i januari. Snön föll och det blev riktigt vintrigt för att vara Gotland.

Det här har man ju nästan glömt bort men på grund av pandemin så kunde vi inte umgås med mina föräldrar inomhus så när vi sågs över en fika eller en middag så gjorde vi det alltid ute på deras altan. Ibland var det minusgrader men vi klädde på oss ordentligt och hade det väldigt mysigt trots allt.

Vi bestämde oss för att ta med bilen upp till Stockholm för att slippa att åka kommunalt när vi skulle någonstans och i månadsskiftet januari/februari när vi var tillbaka i Stockholm en sväng så tog vi en tur till Vattenverket som ligger vid Kottlasjön på Lidingö. Mysigt ställe där man kan både äta och fika.

Tillbaka på Gotland igen så blev det många promenader längs med stränderna med varm choklad i ”ryggan”.

Ibland fick vi sällskap av fina vänner.

Digital AW – inga konstigheter…

Vi gjorde vad vi kunde för att ha det mysigt trots pandemitider så vi hyrde det lilla fyrhuset vid Kronholmens Golfbana en helg i mars. Så himla mysigt!

Våren kom till slut och det var en skön känsla att känna att man hade klätt sig för varmt under promenaden.

Jag njöt för fullt av vackra vårdagar på ön.

Och gissa om det var härligt att få fira att mina föräldrar fått sina två doser vaccin och att vi kunde börja umgås inomhus igen.

Tillbaks till Stockholm i början på april för att fira…

… vår fina Vendela som fyllde 25 år. Det gjorde vi med en jäkla åkning på Punk Royal! Ett episkt ställe!

I mitten på april var det dags för firande igen. Då firade jag och Per 10-årig bröllopsdag och det gjorde vi kungligt på Nääs Fabriker i Tollered utanför Göteborg.

Vi fick ha deras spa helt för oss själva i ett par timmar och när det inte är en massa folk runt omkring så tycker till och med jag om att vara på spa.

Tillbaks till Gotland igen och vi gjorde en hel del utflykter för att jag skulle kunna fotografera till min gotlandsguide här på bloggen. Den här dagen hamnade vi på Närsholmen.

Vi prickade in sparrissäsongen på Gotland vilket man inte vill missa.

Helt plötsligt fick vi det varmaste och vackraste vädret och det blev dags för rosépremiär på altanen.

Vi öppnade upp uteköket…

… och hängde i solen på Toftagården.

Jag och Vendela gick på lägenhetsvisningar i Stockholm och till slut fick hon tag i en jättemysig lägenhet som passar henne perfekt!

Jag fick min första spruta i Filadelfiakyrkan som ligger en liten bit från där vi bor i Stockholm.

Syrenerna slog ut på Gotland och vi firade vår fina Philippas student.

Jag fick en hälsporre och köpte då en cykel så att jag ändå kunde få någon slags motion. Det blev en och annan mil innan det var dags att avsluta cykelsäsongen.

Vi åt middagar nere på stranden.

Vi tog cyklarna med oss och tog färjan över till Fårö.

Vi hade en magisk kväll på premiären av nyöppnade Tofta Beach House tillsammans med vänner.

Vi firade midsommar vid vårt älskade hus i Gnisvärd.

Och åt gudomliga sommarfrukostar…

Jag njöt av ljumma sommarkvällar i juni. Det är inte så vanligt. Det brukar annars vara ljusa men kalla kvällar så tidigt på sommaren men inte 2021.

Det blev mycket mys med de små i familjen.

Lilly drev upp tomater.

Och vi åt nästan alla våra middagar ute på altanen.

Vi firade mammas 80-årsdag i efterskott med ett hej-dundrande kalas hemma i mina föräldrars trädgård.

Jag fick besök av min härliga bloggkompis Katarina…

Och annan fin tjej som jag lärt känna genom bloggen; Diana.

Vi firade att vår finaste Jacob tagit sin examen…

…och vi umgicks med våra vänner i olika former och konstellationer hela sommaren lång. Vi tog verkligen igen det vi missade under förra året.

I slutet på sommaren kom min fina bloggkompis Helena och hälsade på och jag är så otroligt tacksam för alla fina vänner som jag har i mitt liv. En del har jag känt i massor med år och en del är relativt nya men alla är precis lika värdefulla för mig.

Det blev en hel del gräsklippning vid stugan i Gnisvärd mot slutet av sommaren…

Och vi fick en magisk helg i strandstugan tillsammans med mina föräldrar. En helg som jag kommer att bära med mig för resten av livet.

Vi köpte nya dynor till vår loungemöbel…

… och skördade Lillys tomater.

Jag om min käraste syster bjöd varandra på lunch på Tofta Beach House.

Och i slutet på augusti var det dags att vända tillbaka till Stockholm en sväng.

Jag tog nya tag med min träning…

… och i september reste vi på en efterlängtad resa till Mallorca med en hel hop med vänner. Vi var 25 stycken som reste iväg för att fira en fin kompis. En fantastisk resa på alla sätt och vis!

Jag var tillbaka på jobbet på Arlanda en dag vilket kändes helt overkligt…

… och vi åkte ”The Ocean Bus” med de små.

Tillbaka till Gotland igen och nu var värmen som bortblåst.

Vi tillbringade en helg på Djupvik med härliga vänner.

Hyfsad utsikt!

Åter i Stockholm…

… för att snabbt åka vidare till Vadstena för att umgås med de här sköningarna och deras män.

Tillbaka i Stockholm så mötte vi upp min syster och hennes man för en skärgårdskryssning till Vaxholm.

Vem kunde ana att vår pappa en vecka senare inte längre skulle finnas kvar hos oss…

Det blev en vända till Gotland för mig för att fixa med det praktiska tillsammans med min syster och min mamma och sen följde mamma med mig hem till Stockholm för att fira 1:a advent. Det blev väldigt fint trots allt.

Vi reste tillbaka till Gotland med mamma och fixade med lite av varje inför begravningen och sen tillbaka till Stockholm igen. Till slut var jag så snurrig i mitt huvud så jag visste knappt vart jag var.

Träningen blev ett andningshål.

I mitten på december mötte vi upp vänner och åt julbord på Grand Hotel. Lyxig uppstart på julen.

Ja så var det då dags att bege oss tillbaka till Gotland för att säga hej då till pappa. Det blev en jättevacker och fin stund och jag tror att pappa var nöjd med precis allt!

Vi firade en lugn och fin jul tillsammans med mamma och min syster med familj.

Och på nyårsafton skålade vi in det nya året med vår Johannes och hans Viktoria. Även denna kväll en lugn och skön tillställning.

Ja, det blev ett år med både glädje och sorg. Glädjen bestod i att vi återigen fick möjlighet att umgås med våra vänner och vi har fått vara med om massor av roliga saker under året. Vi fick en fin sommar och en underbar resa till Mallorca men mot slutet av året blev det tungt när pappa lämnade oss. Nu försöker vi alla att hitta en ny tillvaro utan honom vilket är svårt men det kommer att bli bra… så småningom.

Nu väntar 2022 och jag ser med spänning fram emot det nya året.

Tack än en gång för att ni tittar in och håller mig sällskap här. Det är ni som gör bloggen!

Ha en fin uppstart på 2022 nu så hörs och ses vi!

KRAM!

8 Comments

 • Ulrica

  Jag som inte riktigt prioriterat att ta mig tid för bloggläsande tycker att det var kul med en sammanställning över vad som hänt.
  Önskar er båda allt det bästa för 2022.
  Kram Ulrica

 • Lena - gott för själen

  Hallå där! Long time no see! Nu ska jag försöka ta mig tid att läsa ikapp här inne igen. För min del har det varit ett år med extremt lite tid till bloggläsande. Och som jag saknar det!

  Vilken tur att du bjussar på den här årskrönikan så jag fick en snabb resumé. Jag har ju visserligen sett en del på Instagram. Bland annat det fruktansvärt tråkiga med din pappa! Beklagar. Men förr eller senare så blir det bra, som sagt.

  Vilket härligt år ni haft i övrigt, med massor med umgänge. Den där nya häng’et i Tofta ser ju så himla härligt ut!

  Nu ska jag försöka fortsätta läsa ikapp, sakta men säkert 🙂

  Ha en fortsatt fin helg!

  Kram Lena

  • tiname@live.se

   Hallå Lena! Tack för omtanken. Ja det har varit ett år med både glädje och sorg men. det är ju så det är med livet. Glädje och sorg går i armkrok liksom. Jag har varit dålig på att läsa ikapp så det ska jag också göra nu framöver. Stor kram och hoppas att ni trivs i nya huset. //Tina

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *