Allmänt

BÅDE BRA OCH DÅLIGA BESKED…

Idag har jag fått svar på min magnetkameraundersökning som jag gjorde i veckan. Jag har varit så orolig och jag fick både bra och dåliga besked. Jag återkommer till det, för först vill jag skriva lite om den här boken; Våga Våga.

Gotland har tydligen högst andel kvinnliga nyföretagare i landet och när Dagens Industri hörde av sig till Annika Gustavsson som är initiativtagare till den här boken föddes en idé om att skapa ett bokprojekt kring kvinnligt företagande på Gotland.

I den här boken porträtteras 100 kvinnliga företagare på ön och jag har förmånen att få ha några av dem som vänner. Här kommer ett axplock av de 100 drivna duktiga kvinnor som gör stordåd och sprider glans på Gotland.

Birgitta, eller Bittis som hon också kallas driver Gåsemora Gård på Fårö. Här kan man hyra boende, ha konferenser eller gå på fantastiska konserter sommartid med grymma artister.

Lena, har startat en träningsanläggning där alla, och då menar jag precis alla kan få möjlighet att träna utifrån just sina förutsättningar.

Åsa som driver sitt lilla franska bageri i Tofta där vi bor och där vi brukar plocka upp en massa godsaker då och då.

Härliga Susanne som var en av de som startade upp Granit en gång i tiden är nu en av ett gäng driftiga tjejer som driver livsstilsbutiken ”Verkstan” som finns på flera ställen på Gotland, i Åre och nu även i Höganäs i Skåne.

Elisabeth – ”Bettan” som är världens yngsta destillatör och som har tagit fram ett magiskt gin som numer finns på Systembolaget under namnet # Hellström.

Och Johanna som har en underbar liten inredningsbutik i Västergarn, inte långt ifrån där vi bor och som jag skrivit om många gånger. Sommartid öppnar hon även upp i Ljugarn på östra Gotland.

Driftiga Amalia som driver ett mysigt café där vi var och åt lunch häromdagen finns också med i boken.

Och Hanna som driver ett företag med linneprodukter. Jag har bland annat en underbar morgonrock, linneskjortor och kuddfodral till hotellkuddar från Lin Living.

Katarinas underbara livsstilsbutik Rolf & Friends kan man hitta både i Birkastan här i Vasastan och i Salthamn på Gotland sommartid…

Och sist men inte minst fina Annika som inte bara är initiativtagare till en här boken utan också en grym guldsmed med en butik i Visby innerstad.

Det här vara bara några av alla fantastiska kvinnor som finns med i den här boken. HÄR kan ni läsa mer om Våga Våga.

Ja så var det då det där med bra och dåliga besked. Jag var på ett läkarbesök i morse där jag fick besked om den magnetkameraundersökning jag gjorde i tisdags. Jag har haft en sådan ångest över beskedet och såklart trott det värsta. Diskbråck, skelettcancer och allt annat möjligt hemskt har funnits i repertoaren. Det som var skönt när jag fick beskedet var att det inte är något farligt. Men… jag har en massa olika saker i min ländrygg som ställer till det för mig. Det är allt ifrån förslitningar i de två nedersta kotorna till artros i nedre och mellersta ländryggen till ett ödem och lite annat smått och gott. Men det som just nu är det största problemet är att jag har en cysta vid en av kotorna som trycker på nerver som gör att jag har så förbaskat ont när jag varit i vila. När jag rör mig har jag inte alls ont. Den är ofarlig lyckligtvis men lite besvärlig så i nästa vecka ska jag få träffa en ortoped som är specialist på just den här typen av besvär. Förhoppningsvis går den att få bort på ett eller annat (obehagligt) sätt så att jag kan bli smärtfri igen vilket det finns stora förhoppningar om och sen kan jag få tralla på igen utan att ha ont vilket känns positivt trots allt.

Men… det är inget diskbråck vilket är positivt, jag får lov att åka skidor när vi åker till Sälen i nästa vecka bara jag undviker att åka längdskidor och puckelpist och att jag inte får ont av det… ”deal” sa jag! Jag får dock aldrig mer göra benböj och marklyft med tunga vikter, den tiden är förbi forever och jag försöker att jobba med att acceptera det. Så på det stora hela… det kunde ha varit mycket värre.

Nu får jag försöka landa ner i det här och acceptera att jag inte är 20 år längre. Svårt…

Nu ska jag ha en fin helg och varva ner… Vi hörs!

KRAM!

4 Comments

 • mamma C

  Oj, vad många fina kvinnliga företagare på en och samma Ö.
  Så skönt att du nu fått veta va det är i din rygg som krånglar, så du slipper gå och vara orolig längre.
  Kram Carin

  • tiname@live.se

   Ja, det finns många som är grymt duktiga verkligen. Så skönt. Nu vet jag och kan agera utifrån det. Ha en fin dag Carin. Kram //Tina

  • tiname@live.se

   Ja skönt trots att det är en bit kvar tills jag bli smärtfri förhoppningsvis. Tack för omtanken! Kram //Tina

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *