Allmänt

NU ÄR JAG SÅ SJUKT PROVOCERAD…

Jag brukar inte sticka ut hakan så ofta och vill helst att det bara ska vara trevligt här inne på bloggen men nu är jag faktiskt rent ut sagt förbaskad och sjukt provocerad!

Jag har skrivit om det förut; att Destination Gotland som driver färjetrafiken mellan Visby-Nynäshamn och Visby-Oskarshamn har höjt sina priser sen ett år tillbaka med 50%. Jag förstår att företagets kostnader har ökat på grund av läget i världen men det jag inte förstår är att ägarbolaget kan ge ut vinster i form av aktieutdelning till sina ägare samtidigt som staten eller vår regering inte går in och ger något slags stöd i det här läget. Att vi; jag och Per inte längre kan resa fram och tillbaka som vi vill till min hemmaö där jag är född, uppvuxen och där både jag och Per har bott den större delen våra liv för att det har blivit för dyrt att resa ”hem”, det är en sida av saken som ju är tråkig som vi får förhålla oss till men att vi faktiskt känner människor som är bofasta på Gotland som inte längre har råd att åka över till fastlandet när man vill eller behöver för att man inte har råd att lämna ön, det är desto värre. Det är helt sjukt att helt plötsligt så tillhör inte Gotland Sverige längre och gotlänningarna ska finna sig i att bli isolerade på en ö.

Nu till vad jag blir så provocerad av… Idag gick Destination Gotlands VD Markus Risberg ut med en uppmaning i Gotlands lokaltidning ”Hela Gotland” till alla gotlänningar att alla som bor på Gotland har ett ansvar att inte måla upp Gotland som ett dyrt resmål och att inte prata om det för det kan skada varumärket Gotland. Ska han säga vad vi ska säga för att hans bolag ska tjäna pengar??? Jag blir galen… i min värld så handlar det inte om vad vi alla pratar om utan det är ju en följd av vilken prisutveckling som har skett för att ta sig från eller till Gotland med färjan som är det som skadar varumärket Gotland. Det var någon som skrev i något forum att ”först ska man acceptera att färjepriserna ökat med 50% och sen ska man också tystas ner och inte få prata om att det får konsekvenser”. Jag blir galen av den här typen av uttalanden från någon som står som delvis ansvarig för att det blir så stora konsekvenser för så många människor.

Missförstå mig inte nu men en del av mig vill säga ”åk inte hit till Gotland med Destination Gotland” men samtidigt så känner jag ju så många som driver verksamheter inom besöksnäringen på ön som jag ju värnar så mycket om så det är klart att jag vill att ni alla ska resa hit till den här fantastiska ön som Gotland faktiskt är. Bara så sorgligt att det är som det är…

KRAM!

8 Comments

 • Monika

  Jag förstår att du blir provocerad när de höjer priserna, inte för att de behöver utan för att öka vinsten så de kan dela ut mer till sina ägare.
  Jag blir superprovocerad när matpriserna höjs så att ägarna kan ta ut miljonbonusar.
  Men, du provocerar mig också när du tycker att staten ska ta våra skattepengar och gå in och subventionera resor till/från Gotland.
  Kram Monika

  • tiname@live.se

   Trist att du känner dig provocerad av mig. Med tanke på att rederiet driver färjetrafik på uppdrag av staten via avtal mellan rederiet och Trafikverket så tycker jag att det ska vara samma förutsättningar att ta sig till och från Gotland som det är för övriga i Sverige när man tar sig via landsvägen till en annan stad eller en annan kommun. Skillnaden i milkostnad har hamnat på orimliga nivåer. Men den här frågan driver de gotländska politikerna och de är i en dialog med regeringen kring det. Jag står bakom de frågor de driver till 100%. Våra skattepengar går ju till övriga landsvägar i Sverige. Varför ska de inte gå till just den här landsvägen (även om det råkar vara en havsväg, Jag ser inte skillnaden)? Landsväg som landsväg. Men där tycker vi olika du och jag. //Tina

  • Lena

   Vattenvägar inom Sverige måste väl vara samma som vanliga vägar, alltså tillskott av skattepengar!

   • tiname@live.se

    Eller hur Lena! Det är inte rimligt att privatpersoner som gotlänningar och alla de som besöker Gotland själva ska finansiera just denna landsväg i Sverige; den till Gotland Det gör vi ju inte när vi förflyttar oss i Sverige i övrigt. Konstigt! //Tina

 • Maria

  Håller med dig! Har inte läst artikeln men om de uppmanar till tystnad… fy vad lågt!
  Ett att Sveriges största turistmål och han tror att det är lokalbefolkningen som är ”problemet”? Nä fy bubblan.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *