Allmänt

DESSA LJUVLIGA GRILLKVÄLLAR…

Hallå i stugorna!

Sista jobbveckan innan semestern är här nu. Hur härligt! Även om det brukar vara mycket att göra in i det sista så överskuggar känslan av att ledigheten är nära att det är full fart ända in i kaklet.

Under tiden passar vi på att somra till det så mycket vi kan. Och det är ju fantastiskt att vi redan fått så mycket sommar redan trots att semestern ännu inte har börjat. I går kväll grillade vi flankstek, gotländsk ekologisk sparris och romansallad penslad med olja och flingsalt. Till det åt vi rostad klyftpotatis och delade på en flaska vin.

Tänk att man aldrig tröttnar på det här…

Här i Tofta klarade vi oss ifrån åskovädret som drog över Stockholm inatt men det märktes idag att det var en annan luft ute. Skönt ändå… Jag kan annars bli lite mosig i hjärnan när det varit varmt för länge. Vi har jobbat klart för dagen, varit och handlat i Klintehamn och nu ska vi woka kvällens middag. Det blir kyckling som bas med broccoli, morötter, sockerärtor, röd lök, färska champinjoner och kanske något annat som vi hittar i kylen. Enkelt och gott!

Vi hörs i morgon!

KRAM!

6 Comments

 • Lena - gott för själen

  Du det där med penslade romansalladen lät ju gott. Precis, man tröttnar aldrig. Bästa sommarkänslan.

  Själva får vi leva ett tag på midsommarveckans ledighet tills den ”riktiga” semestern är här.

  Kram Lena

 • ulrica

  MUMS, den där kycklingwoken lät riktigt smarrig.. den tror jag att jag måste prova :).
  Hemma hos oss kom det 11 mm regn på strax under en timme.. på riktigt såg det ut som att någon stod på taket och hällde vatten ur en simbassäng.. heeeelt galet!! Jag hade barnbarnet på besök just då och han såg alldeles förskräckt ut när han satt i min famn och vi tittade på blixtarna och regnet i dörrhålet.
  Men jag är överlycklig för den där urladdningen, för natten till igår sov jag på madrass på köksgolvet rakt under vår luftvärmepump.. det var det enda rummet i huset som var eventuellt möjligen lite svalt. I sovrummet rann svetten längs ryggen bara att gå upp för trappan.. måste köpa en portabel ac eller nåt innan jag får fullständig panik :-). Men i natt gick det faktiskt att sova i sängen igen, tack och lov!
  Ha nu en alldeles magiskt fin tisdag, min vän. Och stort TACK för du vet vad ♥️

  • tiname@live.se

   Ja testa vetja! Konstigt nog så blir det aldrig så speciellt varmt här hos oss här på landet på nätterna. Vi har fönstret precis ovanför sängen och det brukar räcka lyckligtvis. Ha en fortsatt fin vecka du också. Tjänster och gentjänster du vet <3. Kram, på dig fina vän!!! //Tina

 • Mamma C

  Härligt och så himla gott med grillat och att kunna sitta ute under bar himmel.
  Här fortsätter värmen och det är vatten i mängder om dagarna.
  Kram Carin

  • tiname@live.se

   Eller hur. Det är det bästa! Ja, det är bäst att fylla på med vätska. Vi är nere i lite mer normala svenska temperaturer nu igen. Ha en fortsatt fin vecka. Kram //Tina

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *