DET ÄR NU DET VÄNDER OCH NYA RESTRIKTIONER COMING UP…

Hej allesammans!

Ja, det är nu det vänder. Idag är det vintersolståndet och årets kortaste dag så i morgon går vi mot ljusare tider igen. Tyvärr så brukar det dröja typ en månad innan man märker någon större skillnad men bara känslan av att man vet att det vänder känns ju fin.

Här på ön har det varit varierande väder idag. Vi tog en promenad på lunchen och då var det soligt men sen började det toksnöa på eftermiddagen. Hoppas att det ligger kvar till julafton så att vi får en vit jul här på ön. Det vore så mysigt.

Och vad säger man om restriktionerna då… förväntat skulle jag säga. Nu påverkar det inte oss speciellt mycket eftersom vi inte brukar vara ute och klubba på krogen längre. Men vi gillar att hänga i barer och det får man ju inte göra nu. Jag kan leva med det faktiskt. Jag tycker synd om alla festsugna ungdomar för de har tappat ett par år av sina ungdomsår och även barnen med cuper och läger som ställs in. Alla företagare, och kulturbranschen blir ju påverkade återigen när de nu precis har rest sig upp på 10 vilket är så sorgligt. Vi har ju också en konsert med Thomas Stenström inbokad på nyårsdagen men vi får väl se hur det går med den. Inte hela världen om vi skulle missa den. Förr eller senare får vi väl möjlighet att lyssna på honom tänker jag.

Jag måste ju också säga några ord om presskonferensen idag … Jag gillar Magdalena Anderssons retorik betydligt bättre än Stefan Löfvéns. Han blev ju så provocerad av alla frågor som kom så han blev bara dryg och otydlig. Jag kände mig som ett barn när han pratade med myndig stämma till oss, svenska folket, på sina presskonferenser. Näää jag gillar hans fru Ulla bättre måste jag säga. Sen var det spännande att det var tre kvinnor och en man i högt uppsatta positioner på dagens presskonferens. Intressant!

I morgon ska jag ta min tredje spruta vaccin. Det sägs att om man har varit sjuk i Covid (som jag har) och har två sprutor så har man ett väldigt gott skydd; kanske inte mot själva sjukdomen men mot svår sjukdom och död men jag chansar inte och fyller på med en extra boost. Det känns tryggast så. Nej nu är jag skapligt trött på den här pandemin som hela tiden sätter käppar i hjulet för så många. Vi har några resor inbokade under vintern/våren och jag håller tummarna hårt för att allt lugnar ner sig och att vi kommer iväg. Vi och världen behöver det nu.

Nu sitter vi här och kurar framför braskaminen. Vi eldar hellre än vrider upp elementen. Billigare, och mysigare framförallt. Vi orkade inte åka in till Visby och handla idag så vi har raggat upp ett par kycklingfiléer i frysen och hittade ett gäng rotfrukter i kylen så vi trollar helt enkelt ihop en middag i någon form.

Ha en fin tisdagskväll!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

6 Comments
 • Monika
  december 21, 2021

  Jaaaa, bara känslan att det här var årets kortaste dag, att det vänder och blir ljusare är underbart. Jag avskyr verkligen mörker. Kyla står jag ut med och snö är underbart. Som tur är har det varit många dagar med klart väder och sol under december men solen går ju ner så tidigt på em. Jag tror att vi människor är beroende av ljus, definitivt jag, och det är väl därför det finns ljusterapi. Nu ska vi fira med lite god mat och ett gott vin.
  Kram Monika

  • tiname@live.se
   december 22, 2021

   Ja, jag är så tacksam för de soliga dagar som vi fått både i november och december. Så uppskattat så att fira är helt rätt! Kram //Tina

 • Hanna Karlsson
  december 22, 2021

  Brukade alltid tänka förut att bara jag kommer förbi nyåret så är går det mot ljusare tider. Tanken på att det vänder redan nu är rätt go alltså.

  • tiname@live.se
   december 22, 2021

   Jag har tänkt precis som du och känslan av att det vänder redan nu är fin! Kram //Tina

 • Mamma C
  december 22, 2021

  Visst är det skönt att veta att ljuset är på ingång igen.
  Man märker mer av det här en hemma tycker jag. Beror nog på att det oftast är så soligt de timmar som vi har ljust, så man hinner bli boostad.
  Ha en fin onsdag.
  Kram Carin

  • tiname@live.se
   december 22, 2021

   Verkligen! Så är det nog. Ha en fortsatt fin vecka och en härlig uppstart på julen med dina nära och kära. Kram //Tina

Previous
SKOG, HAV, MAT OCH FAMILJELIV…