DET BLEV INTE RIKTIGT SOM JAG HADE TÄNKT….

Posted on

Hej på er!

Det blev inte riktigt som jag hade tänkt igår. Det blev ännu bättre! Planen var ju att vi skulle skrota här hemma och ta en powerwalk men när vi upptäckte att det nästan var vindstilla, soligt och varmt så blev det en prommis längs med stranden bort till Gnisvärd i stället. Det gäller att passa på. Vi upptäckte också rätt snabbt att vi hade på tok för mycket kläder på oss. Jösses så varmt och skönt det var och vädret är ju ren magi just nu. När det är så här så har jag ingen längtan alls efter att få resa utomlands.

Vi tog den långa vägen ner till stranden genom skogen och över den lilla bron. Det är så mysigt när vattnet forsar fram i den lilla ån så här års.

När man kommer ut från skogen så möts man av det här…

Målet för dagen var piren i Gnisvärds hamn. På vägen dit såg vi flera som badade. Det är ju det nya i år; att vinterbada vilket inte min grej alls. Jag gillar inte att frysa. Burr! Varför skulle jag bada på vintern när jag knappt badar på sommaren liksom…

Långt där borta i mitten ser man min familjs sommarhus, eller Strandstugan som vi alltid har kallat den. Här samlas vi alla i familjen om somrarna när det är vackert väder. Man kan bo över där men det finns inga bekvämligheter som vatten och el. Det är old school som gäller om man vill övernatta.

Det här är Fälting-Lottes stuga. Här föddes Lotte i början på 1800-talet och där bodde hon tillsammans med sin son och försörjde sig på fiske. Här samlades också fruarna till männen när de var ute och fiskade. Det fanns ju inget vatten eller el då heller… visst är det en hisnande tanke att veta att någon har bott här året runt en gång i tiden?

Söderut, bakom mig ser ni Tofta Strand som är tre km lång och idag fick vi ihop 10 000 steg när vi gick fram och tillbaka.

Om man kikar norrut från piren så ser man vårt sommarhus skymta bakom buskarna framför den röda ladan mot havet till.

Till höger om bodarna har jag firat midsommar sen jag var liten; med midsommarstång, dans och sommartårta på en filt i gräset. Nu firar vi tillsammans med våra barn här. Fint med traditioner, eller hur!

Och där åkte jackan av… en magisk dag på en magisk strand!

Lika vackert var det idag när jag var ute på min daglig PW. Ett par dagar till verkar vi få njuta av det här härliga innan det blir kallt och ruggigt igen. Tänk att vi är inne i mars nu. Det är ju ändå en vårmånad även om det fortfarande kan komma snö och vara kallt, men i min värld så lägger vi vintern bakom oss nu. Ska vi säga så!

Nu ska vi strax åka in till Visby för att bland annat handla upp oss på lite mat till veckan. Vi får väl dela upp oss eftersom man inte får gå fler än en person in i butikerna nu men skönt att få det gjort så här i början på veckan ändå. Då behöver vi bara kompletteringshandla när det börjar dra ihop sig till helg.

Ha en fortsatt fin vecka!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 Comments
 • Marie
  mars 2, 2021

  Hej Jag och min familj vill så gärna till Gotland i sommar Har du något tips på boende inte allt för långt ifrån Visby?Vi är 6 vuxna & 4 barn(2-8 år) Vill passa på att tacka för en fin blogg! Mvh Marie

  • tiname@live.se
   mars 2, 2021

   Hej och tack för dina fina ord! Jag är så glad för att du tittar in :-). Oj, det finns så mycket. Det beror nog lite på hur ni vill bo? Kneippbyn är ju ett klassiskt ställe för barnfamiljer. Det finns flera olika varianter av boenden där och förutsatt att de får ha öppet i sommar så är det ju ett paradis för barnfamiljer. Sommarland, vattenland, Pippihuset med teater framförallt ett boende som ligger precis vid havet. Det ligger bara ett par km söder om Visby. I Tofta där vi bor finns det också olika typer av boenden. Tofta ligger två mil söder om Visby och här finns exempelvis Strandbacka stugby i Gnisvärd, Toftagården, Kastanjegården och Smågårde. Strandbacka ligger väldigt nära havet och här finns det även pool. Övriga boenden ligger inte precis vid havet men ändå hyfsat strandnära. En del av dem har pool. Från Toftagården kan man gå ner till Toftastranden där vi brukar hålla till. Från de andra skulle jag nog cykla eller ta bilen ner till stranden. Norröver skulle jag rekommendera Ihre Gård men den ligger någon mil utanför Visby. Där finns det pool, djur och det ligger strandnära. Vill man hyra eget hus så finns det massor av boenden genom uthyrningsförmedlingarna. Sök på semesterboende på Gotland så finns det massor av olika boenden. Lycka till, hoppas att ni hittar något som passar er och att ni får en härlig semester på Gotland! Kram //Tina

   • Marie
    mars 3, 2021

    Tack snälla för fina tips! Mvh Marie

 • Kakka
  mars 2, 2021

  Haha nej håller helt med, jag badar inte heller ens på sommaren tycker det är kallt då också men tar mig gärna ett dopp i medelhavet.

  • tiname@live.se
   mars 2, 2021

   Precis! Medelhavet kan man alltid lita på :-). Kram //Tina

Previous
LUMMELUNDS BRUK…