LUMMELUNDS BRUK…

Hej allesammans!

Igår hade vi en superhärlig eftermiddag vid Lummelunds bruk tillsammans med våra vänner Kia och Evert. Jag och Kia har känt varandra sen vi var tonåringar. Vi började umgås med varandra när vi gick på gymnasiet, vi har bott i närheten av av varandra när vi flyttade från Gotland för att plugga på “fastlandet” som vi gotlänningar säger och vi har bott grannar med våra respektive familjer i en herrans massa år när vi flyttade tillbaka till Visby. Vi brukar ännu, trots att det gått många år sedan vi var tonåringar, säga att vi är bästisar. För visst kan man säga att man har en bästis fast man är vuxen? Det var i alla fall så mysigt att äntligen få umgås med henne och hennes Evert igen.

Lummelunds bruk och Lummelundagrottorna ligger en dryg mil norr om Visby och är ett perfekt ställe om man vill göra en liten utflykt. Det var superlängesen vi var där så det passade bra att åka dit när det var så vackert väder.

Men först sladdade vi förbi Åsa och hennes La Petite Patisserie för att handla upp oss på lite gott fikabröd. Det här lilla bageriet ligger på Tofta Södra. Missa inte om ni är i krokarna. Monsunvägen är adressen.

Så här års är Lummelundagrottan stängd och vi får väl se när den kan öppna igen. Det beror sig på hur det går med pandemin.

I den här delen av berget ligger entrén till grottan och man har utforskat gångar och salar ca fyra km in. Det finns guidade turer och grottäventyr för den som vågar när säsongen är igång.

Här kommer vatten från Martebo myr genom grottan…

… som sen forsar fram genom den engelska bruksparken. Till höger skymtar ni kvarnhuset där europas största kvarnhjul finns.

En promenad genom bruksparken är så mysig. Ni kan ju tänka er hur det är här längre fram på våren när det har börjat bli grönt.

Vattnet forsar fram i två olika kanaler med vattenfall och broar emellan.

Till slut kommer man ner till havet.

Där plockade vi upp godsakerna ur kassen…

… saffranssemlor som var supergoda! Det var första gången jag åt saffranssemlor och det var inte den sista. Mums! Fika vid havet är underskattat.

En härlig eftermiddag med fina vänner!

Såg ni Mellon igår? För en gångs skull tyckte jag att det var rätt artister som gick vidare. Det verkar som att många tycker att programledarna var en höjdare men jag måste ha missat något för jag tyckte inte alls att de var roliga. Jag gillar annars Per Andersson och Pernilla Wahlgren men det var tramsiga skämt och “buskis” över hela programmet. Nu gillar jag inte “buskis” så det kan ju ha med det att göra. Näää stökigt tyckte jag.

Här på ön har vi vackert väder även idag och vi kommer hänga här hemma. Det kan kanske bli en fika ute på altanen i eftermiddag och en PW ska vi också få till.

Ha en skön söndag!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

12 Comments
 • Monika
  februari 28, 2021

  Er utflykt i det fina vädret såg härlig ut. Kikade på Melodifestivalen med ett halvt öga, är inte riktigt min grej. Per Andersson motsvarade helt mina förväntningar han är nämligen inte min favorit, det är alltid trams och “buskis” och gapigt när han är med. Jag gillar ju Mamas så det var bra att de gick vidare.
  Kram Monika

  • tiname@live.se
   februari 28, 2021

   Det var verkligen en härlig utflykt! Då är jag inte ensam om att tycka att det var tramsigt igår :-). Mamas låt var superhärlig! Kram //Tina

 • Kia
  februari 28, 2021

  Ja vilken fantastisk eftermiddag vi fick. Såå mysigt ☀️🙏. // din bästis ❤️🥰

  • tiname@live.se
   februari 28, 2021

   Verkligen mysigt! Det gör vi om! BFF<3 Kramar //Tina

 • E
  februari 28, 2021

  Absolut kan man säga bästis när man är i vår ålder 😃 jag gör det om ffa en – vi har ju delat livet, glädje o sorg, ungar o ” gubbar” sen tonåren då är man BFF:s tycker iaf jag !

  • tiname@live.se
   februari 28, 2021

   Visst kan man! Precis som du säger så har man ju delat så mycket tillsammans under åren som gått. Ha en fin söndagskväll! Kram //Tina

 • Lena - gott för själen
  februari 28, 2021

  Härligt med en utflykt och fika med vänner!

  Vi tyckte helgens Mello var den bästa hittills. Och tyckte faktiskt att både Per och Pernilla var bästa programledarna hittills. Man tycker olika ibland helt enkelt. 😉

  Kram Lena

  • tiname@live.se
   februari 28, 2021

   Ja men eller hur och tur är väl det att vi alla inte tycker lika 🙂 Kram //Tina

 • Mamma C
  februari 28, 2021

  Vilken härlig eftermiddagspromenad med vännerna och så lite gofika på det med.
  Kram Carin

  • tiname@live.se
   februari 28, 2021

   Det var supermysig och vi har verkligen hittat nya former för att umgås. Det går ju bra det här också :-). Kram //Tina

 • dianasdrömmar
  mars 1, 2021

  Så härligt vilken dag kram

  • tiname@live.se
   mars 1, 2021

   Ja, det är verkligen ett fantastiskt väder just nu! Kram //Tina

Previous
EN BUKETT FRÅN MAMI…