Inredning

DET BÖRJAR BLI JULIGT PÅ BALKONGEN OCH EN STARK LÄNGTAN EFTER GOTLAND & BILEN…

Halloj!

Nu börjar det bli lite juligt på balkongen här hemma hos oss. Tänk vad enkelt det var när vi bodde på Gotland och bara kunde ta bilen och fylla den med vad man ville pynta med och sen åka hem och sätta igång. Eftersom vi har bilen kvar på Gotland så blir det ju så att vi får bära och släpa hem allt vilket kan vara rejält tungt ibland. Det får helt enkelt bli lite i taget.

Nu börjar lilla hörnan bli klar. Den ska bara kompletteras med en ljusslinga till som ska få klättra runt växterna och upp på brandstegen. Det kan nog bli fint tror jag. Sen ska det ”något” – jag vet inte vad än – på plats där bredvid till vänster. Men jag har en tanke.

Apropå bilen så är vi faktiskt på gång att flytta upp bilen hit till Stockholm igen. Vi har ju hittills känt att vi klarat oss rätt bra med att åka kommunalt och låna Jacob & Lindas bil när vi exempelvis vill åka och handla större grejer, åka till återvinningen etc. Det är också helt sjukt hopplöst att få tag i en parkeringsplats här i stan när man varit på vift. Att snurra omkring i en timme innan man hittar en plats att stå på är helt normalt och då kan vi också få stå långt ifrån där vi bor. Nu när alla jobbar hemma så kan ni ju bara tänka er hur många bilar som står still på stans platser tills de måste flyttas. Men under det här året, när vi inte har kunnat resa, så har vi allt oftare känt att det vore mysigt att spontant kunna ta bilen och sticka iväg på utflykter istället. Så planen är att när vi hittat en egen parkeringsplats så ska bilen få följa med oss upp hit till Stockholm igen. Har ni några tips på parkeringsplats eller parkeringsgarage här i Vasastan så mottages det tacksamt!

Vad gäller Gotland så skulle vi egentligen ha rest ner till ön i morgon och stanna i ca 14 dagar. Per har inte fått träffa sina barn på länge nu och min mamma fyller 80 år i nästa vecka så det skulle ha varit så mysigt att få leva lite ö-liv igen även om vi inte skulle kunna fira mamma på vanligt sätt. Nu har vi ställt in. Det känns inte så bra att resa just nu när så många andra är på väg att resa ner och läget med pandemin är som det är. Vi är ju flexibla och kan resa ner när det inte är så många andra som reser dit så vi siktar på januari stället även om mitt hjärta går sönder för att Per inte får träffa sina barn och vi inte kan vara på plats, om än utomhus, på mammas stora dag.

De trista kommentarerna i gotländska sociala medier börjar återigen att vakna till liv vilket jag också tycker är så otroligt inskränkt och tråkigt. Det finns verkligen de som tror att ”Stockholmare” är roten till allt ont här i världen och framförallt är orsaken till att smittan nu även har fått fäste på ön. Ja vad ska man säga… kommer det att bli en upprepning av vårens hemska stämning?

I stället hittar vi på lite mysiga grejer här hemma. I morgon efter jobbet ska vi kollegor ha en digital afterwork, det ska bli mysigt och på torsdag kommer Johannes över på sin vanliga ”veckomiddag” . Det ska också bli roligt. Helgen är ett oskrivet blad än så länge men något härligt ska vi försöka att hitta på.

Vi hörs!

KRAM!

12 kommentarer

 • Kia

  Fint du har pyntat💫. Tänker på er nu när ni inte kan träffa Per:s barn och dina föräldrar. Tur att ni iaf kan ”umgås” digital fast såklart inte alls detsamma som att träffas. Kram❤️

  • tiname@live.se

   Tack fina Kia <3 Ja fy det är så sorgligt allting men som sagt vi kör FaceTime och det får duga tills det blir bättre tider. Stor KRAM till er! //Tina

 • Ulrica Hållén

  Jag vill ocksååååå träffas <3. Jäkla skit-pandemi!!
  Så himla fint ni gjort på balkongen!!! WOW.
  Jag förstår dig så väl att hjärtat går sönder av saknad av familjen :(. Jag hoppas att ni snart kan komma iväg och träffas!
  Ja, det där med parkering runt er.. ryser bara av tanken på hur vi höll på senast, men jag förstår er till 100% att ni vill kunna ta spontana små turer på lite enklare sätt! Lovar att hålla öronen öppna om jag skulle råka höra nåt om p-plats i storstan!
  KRAM Ulrica

  • tiname@live.se

   Ja visst är det surt och segt nu :-(. Tack snälla för fina ord! Vi siktar nu på januari och hoppas att vi kan åka då. Det där med parkering är en riktig mardröm här i Stockholm. Vi vill inte ha bilen här om vi inte har en egen parkeringsplats. Man blir tokig annars precis som du skriver. Kram //Tina

 • Mamma C

  Ja, allt underlättar när man har en bil, helt klart.
  Men förstår att det måste vara ett superduper problem att hitta en plats för den när man bor som ni gör.
  Ha en bra onsdag.
  Kram Carin

  • tiname@live.se

   Visst är det så! Det bygger på att man har en egen parkeringsplats här för man blir så trött på att leta parkeringsplats och det är så stressande. Ha en fortsatt fin vecka! Kram //Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *