Allmänt

DINNER SAFARI I TOFTA…

En del av er kanske minns att vi under vintersäsongen blev bjudna upp till vänner i Sälen. Där var vi en hel helg tillsammans med fina vänner och Patrik och Kristin fixade och donade så generöst för oss under de där dagarna. Nu var det dags att bjuda tillbaka och det är ju inte så lätt att hitta på något men vi bestämde oss för att bjuda dom på en Dinner Safari här i Tofta.

Dinner Safari innebär att man äter förrätt på ett ställe, sen cyklar man vidare till nästa ställe där man äter varmrätt och efter sista cykelturen så blir man bjuden på efterrätt och eftersläck på sista stoppet. På vissa håll kallas det för ”Cykelfest” och det var ett vanlig fenomen för 10-15 års sedan men vi tänkte att vi skakar liv i den där gamla aktiviteten och det fick bli vårt sätt att bjuda tillbaka.

Första stoppet blev hos Janne och Jennifer!

De bjöd på en råbiff som inte gick av för hackor. Jag har lite svårt för mat som inte tillagad och försöker lära mig men deras råbiff var så god! Kanske har jag tippat över kanten nu.

Nästa stopp blev hos Maria och Markus.

De bjöd på en grillbuffé som också var sååå god!

Jag är så glad över att dessa stjärnor finns i mitt liv och att vi bor så nära varandra här i Tofta.

Sista stoppet var hos oss!

Vi bjöd på en vit chokladmousse med hallonspegel, kaffe och ett gott dessertvin. Sen hängde vi här hemma hos oss resten av kvällen långt in på småtimmarna. Det blev en jättehärlig kväll som övergick till natt och vi har nu ytterligare ett fint sommarminne som vi kan plocka fram i vinter när det är som mörkast.

Idag har vi haft en lugn dag och vi har också varit inne i Visby och handlat upp oss på lite av varje. Nu är grillen tänd och som jag älskar dessa sommarkvällar!

Vi hörs!

KRAM!

4 Comments

 • Monika

  Icke-tillagad mat är en favorit hos mig, råbiff, carpaccio, salmalax etc. så fortsätt öva tycker jag. Överlagad mat har jag däremot svårt för. På restauranger som inte är tipptopp får man ofta överlagad mat såsom kycklingbröst (ceasarsallad) eller fisk.
  Såna där cykelmiddagar som var vanliga förr var väldigt trevliga och praktiska.
  Kram Monika

  • tiname@live.se

   Gillar inte heller överklagad mat men inte heller rå… förutom sill; det funkar med potatis och tillbehör. Råbiff tränar jag gärna på för jag känner att det finns något där som jag gillar men allt annat är uppförsbacke. Kram //Tina

 • Mamma C

  En kul grej som ni skakade liv i igen.
  Det var mycket gott som det bjöds på när ni cyklade runt.
  Jag har aldrig ätit en råbiff för jag tycker som du.
  Ha en skön söndag.
  Kram Carin

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *