EGENTID…

Har ni ett behov av egentid? Jag har alltid haft ett stort behov av det. Då och då har jag ett behov av att få landa ner i mina egna tankar och få låta dem ta plats i lugn och ro. Att sortera helt enkelt.

Det bästa stället för mig att vara på när jag behöver rensa hjärnan är att få vara vid havet. Jag skulle kunna sitta i timmar och blicka ut över horisonten och låta tankarna fara fritt. Det är här jag helst löser mina bekymmer när de kommer. Därför är det helt otänkbart för mig att bo någonstans där jag inte har närhet till ett hav eller en sjö. Det är en utmaning för mig att inte ha vatten nära där vi bor i Vasastan. Nu tar det typ bara 10 minuter att ta oss till Karlbergskanalen eller Brunnsviken men det känns ändå lite för långt bort. Och det är ofta så mycket folk överallt så det där lugnet har inte lika lätt att infinna sig som när vi är på Gotland.

Men jag älskar mitt Vasastan och har svårt att tänka mig att bo någon annanstans här i Stockholm så det väger upp.

Just nu är jag ändå i bra balans trots att jag jobbar alldeles för mycket och att vi har alldeles för mycket stök med allt här hemma i lägenheten i Stockholm. Jag känner mig säker på att det med all säkerhet har att göra med att vi har förmånen att kunna byta miljö då och då och kan bryta ett trist mindset som är lätt att hamna i när man är mitt inne i något som stökar.

Så efter 11 dagar på Gotland och jobb på distans så kände jag mig mer än redo igen att kavla upp ta nya tag.

Som vanligt så känns det vemodigt att lämna Gotland när vi åker tillbaka hit till Stockholm igen. Det var tungt att packa ut det sista i bilen och låsa dörren och köra därifrån men vi konstaterade båda när vi var på väg till färjan i tisdags att vi älskar verkligen vårt Stockholmsliv. Särskilt så här års. Så nu är vi här hemma igen och när vi packar ihop jobbet för den här veckan så byter vi ut promenader vid havet mot en konsert med Thomas Stenström. Tacksam för att det ena inte behöver utesluta det andra.

Ha en bra uppstart på fredagen när den kommer!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 Comments
 • Mamma C
  februari 2, 2024

  Mina morgonpromenader bollar jag tankar och rensar hjärnan.
  Ha en fin och bra helg.
  Kram Carin

  • tiname@live.se
   februari 4, 2024

   Visst är det ett skönt sätt att rensa hjärnan! Kram //Tina

 • Lena - gott för själen
  februari 5, 2024

  Jaa, för mig är det också viktigt med egentid. Jag låter nog tankarna flöda bäst under en prommis eller löprunda.

  Kram Lena

  • tiname@live.se
   februari 5, 2024

   Visst är det viktigt! Kram //Tina

Previous
SÅ VÄRDEFULLT MED VÄNNER…