Mode

EN EFFEKTIV DAG OCH TANKAR OM PAPPSKALLAR I TRAFIKEN…

Inlägget innehåller reklamlänkar till Ellos och Åhléns.

Hej igen!

Ja idag har vi verkligen fått mycket gjort men innan vi avhandlar det så måste jag skriva några rader om de pappskallar som fullkomligt svämmar över i trafiken just nu.

Vi har betat av några mil idag och det känns som att det har varit med livet som insats. Trafiken är oerhört intensiv här på Gotland just nu. Det har aldrig varit så mycket människor här som det är den här sommaren och det gör att många bilister verkar ha tappat det helt. Jag kan också nämna att igår så inträffade det två! trafikolyckor på vägen in till Visby när vi åkte in till middagen hos oss våra vänner.

Vid flera tillfällen idag så kastade sig bilar ut från avtagsvägar mitt framför oss. En gång höll det på att gå riktigt illa och vi höll andan. En annan variant är när bilister inte följer hastigheterna utan exempelvis kör 50-60 på en 80-väg utan att hålla ut i vägrenen med livsfarliga omkörningar som följd. Som sagt… idag var det helt galet. En eller två pappskallar brukar man alltid stöta på i trafiken men idag fanns de överallt. Morr!

Men vi tar vår dag från början… Vi lämnade ju bilen inne i Visby igår så vi väntade in bussen och hoppade av hemma hos mina föräldrar som första stopp. Pappa hör numer hur bra som helst med sina nya hörapparater vilket är så härligt och mamma fick hjälp med sin surfplatta som hon fick av oss alla i födelsedagspresent. Vi promenerade sen hem till våra vänner och hämtade upp bilen.

Nästa stopp var Visby hamn. Här ligger båtarna tätt nu och det ser ju så himla härligt ut med båtlivet… så länge det är fint väder… Vi gick genom Almedalen bort till ”Skoboden” som ligger precis innanför Kruttornet och köpte upp oss på varsitt par Birkenstock. Det är typ den enda butiken som fortfarande har några i lager för de verkar annars vara slut överallt.

Vi tittade förbi Lilly som jobbar på en av sommarrestaurangerna i hamnen och jag fick äntligen beställa in en Fläsknoisette med sparris och bea. Man äter ju sällan den rätten nuförtiden men fasen vad god den är ändå när man springer på en.

Lickershamn nästa! Det lilla vackra fiskeläget där Gotlands största rauk ”Jungfrun” finns.

Vid fiskebodarna ligger ”Putte på Lickers” och där köpte vi rökt fisk till middagen. Jag älskar ju rökta flundror men det är inget flundreår i år så de hade inte fått in några idag tråkigt nog. Men det fanns ju andra godsaker som fick följa med hem.

På vägen hem sladdade vi in till Salthamn och Rolf & Friends. Ett utav mina favoritställen här på ön. I den gamla nedbrunna minkfarmens foderfabrik har Katarina – som vanligtvis har sin butik på Birkagatan i närheten av där vi bor i Vasastan – skapat en unik butik som är ett måste att besöka varje sommar.

Här kan man hitta vacker inredning, Katarinas egen keramik, kläder, skor och massor av vackra saker.

Det finns också en konsthall med olika typer av utställningar.

Ja, sen var det dags att åka hemåt igen.

Jag köpte en linneklänning häromdagen på ”Verkstan” ett av mina favoritställen här på ön. Jag har också en grön sedan tidigare. HÄR kan ni hitta information om Verkstan. HÄR finns en supersnygg liknande linneklänning och HÄR är en annan variant som är jättefin. HÄR är en annan kortare variant.

Ja det var allt för den här gången. Ikväll skulle jag egentligen varit med mina ungar på Markus Krunegård inne i Visby men jag kände att jag verkligen var behov av en vilodag för nu har vi aktiviteter både onsdag och torsdag. Man är ju ingen ungdom längre haha… så det fick bli en lugn hemmakväll.

Ha det fint. Vi hörs!

KRAM!

2 Comments

 • Mamma C

  Det är samma här i trafiken nu när alla turister har kommit. Man undrar hur en del har fått sitt körkort egentligen.
  Din linneklänning är jättesnygg.
  Det är inte lätt att hänga med i samma takt som man gjorde förr i tiden. Det är skönt med lite vila och paus ibland med.
  Kram Carin

  • tiname@live.se

   Eller hur! Vissa borde verkligen inte ha körkort. Tack, jag trivs jättebra i klänningen. Ha en fin onsdag. Kram //Tina

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *