NUDELSALLAD MED SOMMARGRÖNT…

Posted on

Inlägget innehåller reklamlänkar till Cervera och Åhléns.

Hej allesammans!

Här har vi vaknat upp till en mulen dag. Jag minns inte när vi gjorde det senast. Ute faller sommarregnet och jag kan känna den där speciella sommarregnsdoften. Kanske är mitt luktsinne på väg tillbaka nu för då och då känner jag dofter igen.

Jag tänkte jag skulle dela med mig av ett recept på en superfräsch nudelsallad som är så galet god till grillat. Jag fick tipset av min fina bloggvän Anna. Hennes blogg hittar ni HÄR.

Till 4 portioner behöver man:

Senapsvinägrett

1 msk senap, 1 msk grovkornig dijonsenap, 1 pressad vitlöksklyfta, 2 msk äppelcidervinäger, 2 msk flytande honung, 1,5 dl raps- eller solrosolja, salt och nymalen svartpeppar.

Sallad

2 knippen grön sparris à 250 g, 250 g harocots verts, salt, 250 g edamamebönor, 50 g sojabönor, 4 portioner ris- eller glasnudlar och blad från 2-3 myntakvistar. Det ska egentligen inte vara sojabönor med i det här receptet men jag tycker att det är dekorativt att själva bönorna syns i salladen.

Garnering

Limeklyftor och rostade sesamfrön.

Vispa ihop senap, vitlök, vinäger och honung till senapsvinägretten. Tillsätt oljan droppvis under vispning. Smaka av med salt och peppar. Bryt av den nedersta hårda delen på sparrisen och skär resten av sparrisen i bitar. Ansa harocots verts. Lägg sparris och haricots verts i kokande saltat vatten och koka i 3 minuter. Ta upp dem på ett fat. Koka bönorna enligt anvisning och blanda allt med hälften av dressingen. Låt marinera 15 minuter i rumstemperatur eller i kylskåp i en timme. Koka nudlarna och och låt rinna av i ett durkslag. Blanda nudlar och grönsaker på ett fat. Blanda ner myntan. Garnera med lime och sesamfrön. Servera resten av dressingen bredvid. Tänk på att man inte ska äta själva edamamebönskidorna eftersom de är alldeles för hårda att äta. Bönorna kan man ta ut med besticken alternativt som vi gör att man tar dem med ena handen och drar ut dem med tänderna. Låter knasigt men jag tror att ni fattar vad jag menar.

Den här salladen går supersnabbt att sno ihop och vi som egentligen inte är så förtjusta i senap blev överraskade av man bara kunde ana den i bakgrunden. Alla de här ingredienserna gifte sig verkligen med varandra.

Stora vackra uppläggningsfat kan ni hitta HÄR. Och det HÄR fatet har jag blivit alldeles kär i.

Nu är det dags att samla ihop oss lite inför att det är dags att ta bussen in till Visby för hämta hem bilen. Vi hade ju en himla mysig middag hemma hos fina vänner igår och vi föreställde en taxi hem för säkerhets skull. Sen blir det bara en lugn hemmakväll för oss för i veckan väntar fler roligheter.

Ha en fin tisdag så hörs vi lite senare!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

No Comments Yet.

Previous
MIN FÖDELSEDAG…