Familj

EN FÖRSENAD MORSDAGS-PRESENT…

När det var Mors Dag i maj så var jag i Stockholm och kunde inte fira min mamma men vi bestämde att vi skulle fira när jag kom ner till Gotland. Sen blev det som det blev… vädret spårade ur, jag fick Borrelia och vi både hade massor av grejer på agendan. Men vi sa, att innan vi åker tillbaka till Stockholm så ska vi fira en dag tillsammans. Vi väntade på det fina vädret men vi gav upp så idag slog vi till oavsett hur det skulle bli.

Mamma satte sig på bussen på fm och kom ut till oss i Tofta där vi satte oss i bilen och körde till…

… Djupvik som blev vårt första stopp. Det är så mysigt där och precis ovanför fiskeläget ligger Djupvik Resort. Där man kan äta hur gott som helst och även bo kvar. Men idag var det inte dit vi skulle.

Vi passerade Karlsöarna längs med Ekstakusten…

… och körde sen längs med den vackra kustvägen ner till Hoburgen på Gotlands sydligaste udde…

… för att landa in på Majstre där jag bjöd mamma på lunch. En lunch with a view! Supergod mat så missa inte om ni är på Sudret.

Hoburgsgubben har ni väl hört talas om? Just att någon gjort sig besväret att måla hans näsa röd.

Windy!

När vi ätit klart blev det ”memory lane”. Min pappa var från Sudret så vi åkte runt lite hit och dit där min mamma och pappa brukade åka omkring när de var på utflykt tillsammans. Även vi barn brukade vara med på dessa utflykter runt ön back in the days och det är nog det som ligger till grund för att jag älskar att åka på utflykt.

Under eftermiddagen landade vi in på Bistro Burs. Denna pärla som ligger mitt ute i ingenstans men som serverar gudomlig mat tillagad från gotländska råvaror i huvudsak från Burs. Prisvärt!!!

Eftersom vi precis ätit så blev det en fika för oss.

Här kan man få uppleva en spelning eller ett quiz.

Utanför Bistro Burs står en staty av jätten Edman som är världens 11:e längsta man och som levde på slutet av 1800-talet. Han föddes just i Burs och han blev 242 cm lång och vägde 230 kg. Sägs det…

Timmarna sprang iväg och sen var det dags att åka hemåt Tofta igen. Vi tog en sväng ner förbi strandstugan för att kolla läget efter stormen och sen vidare hem till oss för en grillmiddag.

Sen var det dags att säga hej då till en älskad mamma som tog bussen hem till sig. Vi har det så bra att bussen stannar jättenära där vi bor i Tofta men också jättenära där hon bor i Visby. Perfekt när man vill ses och inte alltid kör bil.

En fin dag och ytterligare ett sommarminne att lägga till sommaren 2023!!!

Ett par jobbdagar kvar nu sen helg igen och minst tre roligheter kvar att se fram emot. Vi hörs!

KRAM!

8 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *