Allmänt

EN HELG I VÄSTERÅS…

Ja här landade vi in igår vid lunchtid; i Västerås. Vi tog tåget… det är ju så smidigt och det tar bara knappt en timme. Vendela bodde här tidigare och då var vi ju här lite då och då men nu bor hon också i Stockholm så det var något år sedan senast vi var här. Som tur är så har vi vänner som bor i stan så att vi får tillfälle att åka hit ändå, för Västerås är en jättetrevlig stad tycker vi båda.

Vi lämnade in bagaget på hotellet och gick in till ”Gamla Västerås” som kallas för Kyrkbacken. Så fint med alla trähus, ån och alla mysiga gränder.

Vi tog ett glas på Brasserie Stadsparken…

… för att sen landa in på Nya Hattfabriken där vi hade bokat bord för en lunch.

Bra mat, bra service och en mysig lokal!

Jag slog till på en Entrecôte och det är så bra att man kan välja vilken storlek man vill ha på köttet. Jag tog den minsta varianten vilket jag tyckte var lagom eftersom det var en lunch. Det var jättegott och vi fick också ett riktigt bra vin till.

Vi gick tillbaka till hotellet och checkade in. Vi hade bokat Comfort som ligger precis vid centralstationen i Västerås. Steam Hotel är ju annars ett givet val och där har vi bott tidigare men vi insåg snabbt att det var onödigt att lägga så mycket pengar på ett rum där eftersom vi knappt skulle vara på plats. Dessutom så ligger Steam en bra bit från centrum. Vi har bott på Comfort tidigare, när det precis var nytt och det är helt ok. Det finns inga extravaganser precis… det är väldigt avskalat; ingen minibar eller safety box och inte heller några små flaskor med hudkräm etc, men lobbyn är mysig så ska man bara övernatta så är det väldigt prisvärt. Och ett extra plus är att det ligger precis vid tåget.

På kvällen var vi hembjudna till våra vänner Helena och Magnus och vilken pangkväll det blev! Vi fick så mycket god mat och dryck och vi kom hem alldeles på tok för sent. Men så kan det bli ibland när man inte setts på ett tag och har massor att prata om.

Frukosten var igång till 11.00 vilket vi var vääääldigt tacksamma för just denna dag haha… Utcheckning vid 12.00…

… och sen gick vi den korta biten ner till hamnen där vi bokat ett lunchbord på K9 (Kajplats 9).

Men först gick vi in till butiken Tullhuset som ligger vägg i vägg med K9. Alltså hur mycket fint…

Den där lampan… Vill ha!!! Det blev ingen lampa men ett jättefint fat som jag ska visa er framöver.

Vi mötte upp Helena och Magnus på K9; ett av våra absoluta favoritställen. Alltid god mat och finfin service!

Deras moules är gudomlig!

Härliga samtal och många skratt senare så var det dags för oss att runda av för den här gången. Men vi ses snart igen… här i Stockholm… så fort vår lägenhet blir i ett hyfsat skick igen.

Vi hämtade upp bagaget på hotellet och tog sen tåget tillbaka hem igen. En riktigt bra helg helt enkelt!!! Jag är så glad för att vi har lärt känna varandra, Helena och jag, och att våra män också klickar så att vi nu umgås alla fyra. Kul också att vi bor så nära varandra.

I veckan ska jag jobba en hel del hemma. Jag har massor att styra upp och planera, och behöver fokusera. Då är det oslagbart med hemmakontor. Två intensiva jobbveckor väntar men sen ska det förhoppningsvis lugna ner sig en aning. Har ni hört den förut… haha…

Ha en fin uppstart på nya veckan. Vi hörs!

KRAM!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *