Allmänt,  Mode

EN HÖSTIG LUNCHPROMENAD PÅ GOTLAND…

Inlägget innehåller reklamlänkar till Gina Tricot och Ellos.

Gissa om det var härligt att ta en lunchpromenad ner till havet idag! Hösten har inte kommit lika långt här på Gotland som i Stockholm. Träd och buskar är fortfarande gröna men lite löv far det omkring i luften i alla fall så höstkänslan har infunnit sig.

Igår hade jag en hel del att stå i; först hade vi verksamhetsplanering med jobbet hela dagen och därefter blev det en tur in till Visby för att handla och äta middag med min mamma. Det slog mig att det var den sista middagen i mamma och pappas hus. Lite speciellt och lite vemodigt trots att det känns så bra att det är dags för mamma att flytta nu. På fredag går flyttlasset så i helgen ska det piffas och fixas i hennes nya lya.

Min nya svarta kappa har jag köpt HÄR. Just nu finns den bara i butik men man kan lägga in en bevakning och få ett meddelande när den kommer in i webbutiken. Vill man hiva upp lite mer slantar så är den HÄR ett hett alternativ. Så snygg!!! Den HÄR liknar min och just nu är det 25% rabatt på den. HÄR finns en annan till ett jättebra pris.

Så ljuvligt det var här nere vid havet idag men det kändes som det var alldeles nyss vi låg här och solade och stranden var full med folk. Idag såg vi inte en kotte. Såg i lokaltidningen att entreprenörerna som planerar att bygga en resort här vid stranden där Tofta Beach Club ligger idag har kommit ett steg närmare byggstart. Även om det kommer att ta flera år innan det blir verklighet så ser jag så mycket fram emot att det ska bli klart. Det finns inget liknande på Gotland och det kommer att bli fantastiskt!

Men först ska det överklagas av alla som vill att Gotland ska vara ett museum över en svunnen tid. Ja jag vet att att jag raljerar nu men det finns en grupp som har satt i system att överklaga allt som händer på Gotland i tid och otid utan någon slags rim och reson vilket jag tycker är otroligt tråkigt. Restauranger och kiosker som har funnits i decennier har fått packa ihop eller riskerar att framöver få lägga ner sina verksamheter efter den här gruppens- och länsstyrelsens framfart. Vi pratar om stränder och ställen där det alltid har funnits aktiviteter och service av olika slag under alla år och vi pratar i huvudsak om en liten del av två stränder; vår strand i Tofta och Sudersand på Fårö. Även kiosken vid Fårö fyr fick stänga ner innan sommaren. Så sorgligt.

Det finns ju massor av vackra och fina stränder runt Gotlands kust att vara på om man inte vill köpa en glass, inte vill äta en bit mat eller om man inte behöver gå på toaletten. Det är bara att välja och vraka… Men alla vill inte ha det så och enligt min mening så måste finnas något för alla när man kommer hit till Gotland.

Nog om det…

Nu har jag kört ett yogapass och ikväll är det Per som lagar maten så jag har blivit placerad här i soffan med ett glas vin. Lyxigt!

Hoppas att ni har haft en bra vecka så här långt och att ni får en fin onsdagskväll!

KRAM!

2 Comments

 • Mamma C

  Härligt med en promenad ut med havet.
  Förstår att det känns lite vemodigt med huset. Men det blir nog toppen i det nya boendet för din mamma.
  Finns alltid motsträvare till allt och inget, bara för att, tyvärr.
  Kram Carin

  • tiname@live.se

   Älskar det! Jag tror att om man är uppvuxen vid havet så är det svårt att klara sig utan det någon längre tid. Det kommer att bli så bra för mamma och det kommer att bli fantastiskt i Tofta när allt är klart. Kram //Tina

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *