EN KVÄLL I VISBY…

Posted on

Inlägget innehåller reklamlänkar till Bubbleroom och Gina Tricot.

Igår mot kvällen tog vi bussen in till “stan” och mötte upp fina vänner för en kväll tillsammans. Det var ett soligt och vackert Visby som vi landade in i men svinkallt. När vi var hemma på vår altan så var det så varmt och skönt i solen så jag tog på en alldeles för tunn kappa. Det kändes när vi strosade fram genom gränderna.

Vi startade upp på vinbaren Volare där duktiga Natalie som driver stället serverade oss goda viner. Baren är lokaliserad i ett gammalt packhus och det är en fantastisk miljö att sitta i och sippa på ett bra vin.

Nästa stopp blev fisk- och skaldjursrestaurangen Bakfickan som ligger vid Stora Torget. Och så här glad blev Kristin när hon fick syn på någon hon kände där inne.

Jag älskar den här miljön! Och just Bakfickan tillsammans med Crêperiet inspirerades vi av när vi renoverade vårt kök när vi bodde i Visby.

Jag kan sakna det här köket. Och framförallt det vi hade när vi bodde i huset på Fältgatan. Då hade vi huset fullt av tonåringar som låg där i den platsbyggda kökssoffan och pysslade med sitt. Otaliga läxor har fixats här och härliga och roliga middagar med familj och vänner har ätits runt det stora kvadratiska bordet. Ett otroligt socialt kök. Men det var då…

Jag brukar sällan äta bröd men här kan jag inte låta bli!

Gotländsk sparris…

… och en Moules!

Och en lakritspipa till efterrätt. Bästa godiset!

Vi stängde stället i vanlig ordning…

… och gick sen över torget till Bageriet där vi tog ett sista glas. Vilken kväll vi fick tillsammans med dessa vackra människor! Vi har inte känt varandra så länge; vi har funnit varandra på senare år och med de här två har man aldrig tråkigt. Det är alltid så enkelt, okomplicerat och roligt när vi ses.

När vi kom hem möttes vi av en stor fullmåne.

Kvällens tema blev guld. Jag är ju egentligen en silvertjej men ibland slår jag till med lite guldiga toner. Min tisha kommer från Mos Mosh. Tror tyvärr att den är slutsåld. Har visat den förut men den HÄR är ett snyggt alternativ. HÄR finns ett par guldiga byxor. Mina hittade jag på en superrea i en liten butik i Vasastan. Vill man hellre ha ett par silvriga byxor så är de HÄR väldigt fina.

Idag har vi haft en härlig dag i solen på vår altan. Håller man sig bara här (för jag sitter fortfarande kvar här ute) så är det så varmt och skönt. Per har klippt gräset för första gången i år och jag skulle ha krattat upp de sista löven men det hoppade jag över. Tänker att det kan jag fixa med någon dag då det är sämre väder.

I morgon är det visst någon i familjen som fyller år så då blir det ett litet firande igen. Och sen väntar ju en ny jobbvecka.

Ha en fortsatt fin söndag!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 Comments
 • Mamma C
  maj 8, 2023

  Vilken trevlig och mysig kväll med fina vänner.
  Kram Carin

  • tiname@live.se
   maj 8, 2023

   Det var en jättemysig kväll verkligen! Kram //Tina

Previous
JACOBS HÖGREVSGRYTA…