Familj

NÄR MAN FÅR FIRA EN ÄLSKAD MAN OCH PAPPA…

Idag, efter jobbet öppnade vi upp en flaska bubbel för att fira att min Per fyllde ytterligare ett år. Philippa och Lilly firade på för fullt med oss, och Tofta bjöd på ett härligt vårväder så vi kunde laga och förbereda all mat ute i uteköket. Så härligt att få en ”sneak peak” på sommaren.

Vi startade upp med lite bubbel.

Det gör ont när knoppar brister… ja, fy bövelen vad allergisk jag är just nu. Det känns som om jag har influensa…

Mysigt häng på altanen…

… och helt plötsligt kom kortleken fram.

Jag fixade en matig sallad under tiden som Per kramade på sina tjejer.

Vi rostade potatishalvor i ugn penslade med olja och toppade med salt, peppar, franska örter och hackad vitlök. Vi grillade halloumi och fläskkotletter och den matiga salladen innehöll spenat, paprika, körsbärstomater, gurka, oliver, fetaost, melon, och groddar.

En klick bea till och sen var det bara att hugga in. Den här sommaren har jag gett mig f*n på att jag ska lära mig att göra en hemslungad bea. Jag har lärt mig att göra egen aioli och nästa steg är som sagt att fixa en egen bea men sist men inte minst så ska jag lära mig att också göra en egen hollandaisesås. Tålamod och precision är ju inte min bästa gren men när jag har bestämt mig så har jag!!! Vem vet, det kanske kommer ett litet såsinlägg inom kort.

Dags att runda av för idag. I morgon efter jobbet väntar frissabesök och middag hos min mami. Vi hörs!

KRAM!

4 Comments

  • kristin rees

    Alltså så mycket gott! Tack för inspiration nu vet jag vad jag ska ha i min sallad i morgon. Kram ❤️

    • tiname@live.se

      Härligt! Jag snodde konceptet från Toppstugans buffé i Lindvallen. Så himla bra tillbehör till fonduebuffén. Kram //Tina

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *