Mode

EN KVÄLL MED HÄRLIGA VÄNNER OCH HÄR KOMMER ETT RECEPT PÅ EN GOD SOMMARSALLAD…

Inlägget innehåller reklamlänkar till MQ MARQET, Lindex, Ellos och KappAhl.

Heeey!

Här är jag igen efter en dags bloggfrånvaro. Jag hann helt enkelt inte titta in igår eftersom vi skulle få gäster till kvällen och det blev lite snärjigt att fixa till allting efter jobbet. Men nu är jag tillbaka igen!

Vädret de senaste dagarna har varit lite lynnigt minst sagt men jag beställde sol till igår och den levererade så fint. Jag glömde dock att beställa värme så det blev lite småkallt på kvällen och därför fick filtarna åka fram. Det har ju varit så varmt och härligt på kvällarna så det har inte behövts på hela sommaren. Hoppas att vi får någon sväng med värme till innan allt är över. Förra året minns jag att vi hade en panghelg vädermässigt i mitten på augusti så vi håller tummarna för en repris.

Dukningen har ni sett tidigare. Den här gången la jag linneservetterna på tallriken med ett hampasnöre runt. Lite variation i alla fall haha.

Precis som vi brukar så la vi ner lite olika typer av dryck i champagneskålen och jag måste passa på att tipsa om Casa Marrone – Blanc de Blancs Organic Brut; ett torrt mousserande vitt vin som gästerna valde att starta upp med när de kom. Jättegod, bra pris och en supersnygg flaska.

I vattencisternen la jag is, jordgubbar, hallon och citronmeliss.

Kvällens outfit såg ut så här. Min klänning har jag köpt på MQ MARQET. Tyvärr verkar den vara slut online men den kan kanske finnas kvar i butik. HÄR och HÄR kan ni hitta liknande i andra färger. HÄR hittar ni en annan som jag gillar. Jag gillar framförallt att det händer något med klänningen som gör att den lyfter och det gör verkligen en puffärm. Gillar man blommigt så finns en fin HÄR.

Mina bruna Birkenstock finns HÄR men Birken verkar vara bristvara denna sommar så många modeller och storlekar är redan slut men det finns ännu några kvar.

Som tilltugg blev det löjromschips. Jag brukar ta lantchips för de är lite tjockare än vanliga chips vilket gör att de inte mjuknar så lätt. Sen klickar jag ut créme fraice, finhackad röd lök och löjrom lite random över chipsen. På toppen lite dill. För att undvika att chipsen mjuknar så är det smart att fixa till allt när gästerna har kommit. Det tar bara ett par minuter.

Häng med ett skönt gäng! Hunden Bosse fick också vara med och han vaktade oss kungligt genom att ligga under bordet och spana på grannarnas katter för att sen jaga bort dem, för just den här kvällen så var det ju hans tomt.

Vi bjöd på en sommarsallad som vi kallar för Evas sallad eftersom jag fått receptet av en kompis som heter Eva. Ni som har hängt med här inne ett tag känner säkert igen den men för er som är nya så kommer receptet nedan. Det är baserat på att räcka till 6 personer men då blev det också lite över till lunch för oss idag.

Blanda ihop 2 grillade kycklingar som delats i munstora bitar med 6 kokta kalla normalstora potatisar, 1-2 mango, 2 avokado, 4 tomater i klyftor eller körsbärstomater efter önskemål, 3/4 av en purjolök, en burk tärnad fetaost, 3/4 gurka, en burk blandade kärnfria oliver, 6 skivade soltorkade tomater och krutonger i form av 6 skivor vitt bröd i tärningar som stekes i smör. Det ska egentligen vara groddar till den här salladen men de var slut så jag tog ärtskott istället. Det gick bra det med. Egentligen kan man blanda ner vad man vill och vilken mängd man vill, det är inte så noga. Vi hade exempelvis lite hackad rödlök över som också fick åka ner i salladen.

Till den här salladen behöver man en god vinägrett för annars kan den vara rätt smaklös. Jag brukar göra en variant som jag fått från ägarna till ett café som hette Rosas inne i Visby. När cafét skulle stänga för gott så passade jag på att fråga efter receptet på den. Här kommer det…

Blanda ihop 1 pressad vitlöksklyfta med 3/4 tsk salt, 1 msk soya, 1 msk råsocker/rörsocker, 1/2 dl balsamvinäger, 1/2 dl olivolja och 2 1/2 dl matolja. Smaksätt med lite vitpeppar. Blanda ihop väl så att sockret löser sig och låt stå någon timme innan servering. Den blir godare ju längre den får stå. När man sen serverar så får man röra runt eller skaka vinägretten ordentligt så att den blandar sig ordentligt.

Till salladen serverade vi ett färskt bröd från bageriet med smör och ost. Ja, det var det hela!

Ikväll blir det en sväng med hojen och sen lite grill här hemma. Vädret är risigt just nu men det ska visst klara upp framåt kvällen. Ha en fortsatt fin onsdag!

KRAM!

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *