Allmänt

EN LÅNGPROMENAD TILL LA PETITE PATISSERIE TOFTA DU SUD…

Hej alla fina bloggvänner!

Vilken härlig långpromenad vi fick till idag. Vi var ute i nästan två timmar och målet för dagen var det lilla franska bageriet som ligger en bit bort här i Tofta. Vi har förmånen att ha två riktigt bra bagerier här runt omkring oss. Så lyxigt!

Min syster och hennes man hämtade upp oss och vi promenerade i strålande sol hem till våra vänner Maria och Markus som har sin stuga på vägen till bageriet. Markus berättade om deras planerade bygge och det kommer att bli så himla bra när det blir klart. Jag ser framför mig en fet altaninvigning här så småningom.

Det lilla, lilla bageriet ligger precis ovanför havet i den södra delen av Tofta.

Och härliga Åsa bakar magiskt goda grejer. Det finns bakverk, baguetter och andra sorters bröd och vi köpte med oss några goda bröd hem till altanfikat.

Vi sa hej då till Maria och Markus och tog sen strandvägen hem.

Alltså bröden… såååå goda!

Altanfika funkar ju fantastiskt bra ändå. Så länge vädret är någorlunda ok och idag var det ju ett strålande januariväder.

Nu har vi värmt upp oss lite här framför brasan och skålat i skumpa för vår Johannes som fyller år idag. Han firar på eget håll idag men nästa lördag, då ska han firas hemma hos oss i Stockholm. Älskade unge, tänk att det är 28 år sedan han gjorde entré. Vart tog alla åren vägen… han var ju precis nyss en liten plutt.

Något annat som har gått sjukt fort är det här årets första månad. Januari och februari är mina värsta månader men januari har bara swishat förbi i år. Tack för det säger jag… Nu håller jag tummarna för att februari försvinner lika snabbt. Årets längsta månad trots att den i dagar är den kortaste. Sen när man kommer till mars så tror man att vintern är slut men det är den ju aldrig . Det brukar ju vara vinterväder och kallt även i mars även om dagarna är lite längre. Men lite mer sol brukar det trots allt vara. Jag sörjer lite att det varken blir en utlandsresa eller skidresa i år i februari/mars. Det brukar annars vara tricket för att ta oss igenom dessa skitmånader med förståndet i behåll. Men, det är lika för alla och då känns det ändå lite lättare trots allt.

Nu ska vi njuta av den sista kvällen här för den här svängen. Ha en fin lördagskväll ni också så hörs vi!

KRAM!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *