HEJ DÅ GOTLAND… HEJ HEJ STOCKHOLM…

Inlägget innehåller reklamlänkar till H&M, MQ MARQET och Lindex.

Hej!

Lite vemod idag… som vanligt när vi lämnar ön. Vi var redo för att resa till Stockholm igen men det är alltid lite ledsamt att säga hej då till Pers tjejer, mina föräldrar, stänga dörren, låsa och lämna huset.

Det var så skönt att bara kunna packa in allt möjligt i bilen utan att behöva tänka på att vi kan inte ta med mer än vad vi kan bära. Min resväska är den stora och det är liksom ingen idé att ta av det där röda “heavybandet” för den är alltid fullpackad med en massa tunga grejer. Varför blir det alltid så kan man fråga sig.

Min polotröja hittar ni HÄR. Jag har även den HÄR som jag också gav min mamma i julklapp. Svarta vida byxor finns HÄR, HÄR och HÄR.

Undet tiden som Per packade in alla grejer i bilen…

… så smidde jag planer vid vårt utekök med en balja te i handen. Tanken är ju att vi ska bygga ut altanen rakt fram bakom där ni ser planket. Där ska det bli en bra plats för grillen och för muurikkan är tanken. Snickaren var ju här hos oss i måndags och han ska nu kolla upp om de har tid att klämma in det här jobbet innan sommaren. Alla snickare på Gotland är helt uppbokade lång tid framåt och vi är ju som vanligt ute i elfte timmen. Men jag vet att om han kan så kommer han att klämma in vårt lilla projekt.

Det jag klurar på är hur vi ska få till det snyggt estetiskt. Ska vi flytta öppningen till vänster om uteköket, ska den befintliga öppningen vara kvar eller ska vi öppna upp på båda sidor så att det blir helt öppet? Ska vi ha kvar själva planket där lamporna hänger i någon form, lite lägre då eller ska det bort och sen bygga en bardisk runt själva uteköket. Ja, vi har lite att klura på nu.

Här ska den tillbyggda altandelen alltså vara.

Båtresan över till Nynäshamn gick bra. Inget gung, lite god mat, läsa lite och sen sova en timme. Det var sen otroligt skönt att få sätta sig i bilen, köra hemåt och slippa båtbussen. Och vet ni… när vi kom hem så fanns det en ledig parkeringsplats precis utanför vår port. Wiieee!!! Det var bara att bära upp grejerna. Det skumma var att Per, flera gånger på vägen hem, sa att han kände på sig att vi skulle få en parkeringsplats på vår gata så vi blev ju helt euforiska när det visade sig att den helt plötsligt bara fanns där mitt framför våra ögon, utanför porten. Någon där uppe tyckte väl att vi förtjänade den.

På måndag får vi vår egen parkeringsplats vilket ska bli superskönt! Vi har satt upp oss på kö på massor av olika parkeringsgarage närmare där vi bor men det är väntetider som varierar mellan några månader och 10 år så vi får väl se vart vår lilla bil hamnar till slut.

Nu är det dags att runda av den här dagen. Ha en fin uppstart på veckan så hörs vi!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 Comments
 • Mamma C
  januari 25, 2021

  Förstår att det är trist att lämna ön.
  Hoppas ni får en bra och rätt nära parkeringsplats nu.
  Kram Carin

  • tiname@live.se
   januari 26, 2021

   Vi trivs ju som fisken här i Stockholm men det är konstigt det där att jag alltid känner vemod när jag lämnar Gotland eller lämnar Stockholm. Tack, just nu står vi tillfälligt på gatorna här runt omkring men på måndag får vi vår permanenta plats. Ha en fin vecka! Kram /Tina

 • Kia
  januari 25, 2021

  Vad spännande och roligt med nya projekt. Det kommer säkert bli superbra.👌💫. Kram❤️

  • tiname@live.se
   januari 26, 2021

   Jag hoppas det och i sommar… då ska vi grilla tillsammans där, eller hur! Kram //Tina

   • Kia
    januari 28, 2021

    Jaaa😍!!

Previous
EN LÅNGPROMENAD TILL LA PETITE PATISSERIE TOFTA DU SUD…