Allmänt

VÅRA GAMLA HOODS OCH IDAG FICK JAG ETT GLÄDJANDE BESKED…

Heeey!

Nu är jobbveckan slut för oss och vi har packat ihop hemmakontoret. Det ska bli fasligt skönt med helg faktiskt.

Idag har jag varit iväg på ett jobbuppdrag och på vägen hem stannade jag till i våra gamla hoods för att ta några bilder. Det är inte vilka hoods som helst för Visby innerstad är svårslaget vad gäller sagostadsfaktor. Och domkyrkan då… Oh Lord… Så vacker även när det är gråväder ute.

Ser ni det gula huset längst bort i mitten på bilden mellan de ljusa husen. Där bodde vi! Magiska kvarter och där trivdes vi som fisken. Vi kunde faktiskt se lite av havet när vi såg ut genom vårt vardagsrumsfönster. Mäklarutsikt skulle man också kunna kalla det haha…

Magiska kvarter, eller hur?

Vi bodde granne med Stora Torget där det finns flera bra krogar med härliga uteserveringar. Och Torgkassen, en liten pärla till livsmedelsbutik. Den bästa av alla!

Ruinen där man kan åka skridskor på vintern. Dock inte i år.

Och Karamellboden, dit vi gick med barnen för att köpa lördagsgodis när de var små. Oj vad mycket minnen som kom till mig. Jag rasslade visst av en liten nostalgitripp på några minuter idag.

I rosornas- och ruinernas stad blommar rosorna självklart även på vintern.

Vår gotlandstripp börjar närma sig sitt slut för den här gången. Vi skulle ha rest tillbaka till Stockholm lite senare i veckan var tanken för jag har en mammografitid att passa (jag har väntat på den sen i september så den vill jag inte missa) men när vi kan åka går det inga färjor. Typiskt att det skulle vara så just i nästa vecka. Vi får därför resa tillbaka redan på söndag kväll. Men först ska vi få umgås med min syster och hennes man och ett par fina vänner till oss. I morgon förmiddag kommer de hit och vi tar en gemensam långpromenad tillsammans. Vi ska sladda förbi det lokala bageriet och sen blir det en utefika här hemma på vår altan. Det ser vi fram emot!!!

Nu till dagens glädjebesked… Jag sladdade förbi mina föräldrar en snabbis idag och vet ni… de har fått tid för sin första vaccinering i nästa vecka. Jag är så oändligt lycklig för deras skull. De har kämpat så mycket i snart ett helt år och nu finns friheten inom räckhåll. Även om de kommer att vara fortsatt försiktiga för de kan ju faktiskt smitta andra ändå men förhoppningsvis så är de mer skyddade i alla fall. Hurrey Hurrey säger jag!

Ha nu en riktigt skön uppstart på helgen hörreni!

KRAM!

6 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *