Mode

EN LITEN TUR TILL ZETAS…

Inlägget innehåller reklamlänkar till Ellos, Miinto och Åhléns.

Hej Hej!

Vi tänkte att det borde vara bättre att bege sig till handelsträdgården en vardag i stället för på helgen och det var ju ett klokt beslut. Vi lånade Jacob & Lindas bil idag och körde ut till Segeltorp för att landa ner på Zetas och vi såg direkt att det var lugnt på parkeringen när vi kom. Visst det var lite folk där inne men man är ju i huvudsak utomhus och vi höll oss ifrån de andra som var där.

Min svarta knytblus är gammal som gatan men liknande hittar ni HÄR och HÄR till fyndpriser. En grå kappa kan ni hitta HÄR och HÄR. Min kommer från Hunkdory och har jättemånga år på nacken. Jag inser att jag har blivit så mycket bättre på att köpa hållbart; grejer som är klassiska och som håller över lång tid och som i mina ögon aldrig blir omoderna. Vissa grejer har kostat noll och ingenting och annat har kostat lite mer. Som mina glasögonbågar från Gucci. De kostade såklart en slant men jag tyckte så mycket om dem och jag tror att jag har haft dem i typ 15 år nu. Det sitter där de ska och jag märker inte att jag har dem på mig. Jag byter bara glas i dem med jämna mellanrum när jag behöver. Inget slit och släng här inte… Än i dag får jag faktiskt fina kommentarer om dem och frågor om vart de är köpta.

Men nu var det ju inte mina kläder och glasögon vi skulle prata om utan om Zetas…

Zetas ligger i Segeltorp på gränsen till Skärholmen vid Kungens Kurva. Ett stenkast från IKEA bara så det är ju perfekt att kombinera Zetas med IKEA om man nu vill det. Men mitt tips är att åka dit en vardag, helst precis innan lön. Vi gjorde misstaget att åka hit en lördag i maj ett år… oh my säger jag bara… inte kul…

Det är så mysigt att strosa runt här och spana in allting. Har man en egen trädgård så är ju det här paradiset men det finns grejer även för oss som bara har en balkong. Det finns perenner, kryddor, buskar, träd, blommor till krukor och balkonglådor samt inredningsprylar till trädgården.

Och här står han i bakgrunden och så tålmodigt väntar under tiden jag strosar runt och kollar och luktar på allt som finns. Och sen så ska det ju fotas också…

Jag köpte en humle som jag tänkte skulle få klättra upp längs med vår brandstege på balkongen så att det blir lite mer grönt och mysigt i ena hörnan. Jag ska visa när jag fått allt på plats.

Blir man fikasugen så finns det ett mysigt trädgårdscafé, men vi hoppade över det idag.

Inomhus kan man hitta fröer, prylar och blommor som mest trivs inomhus så här års.

En del respekterar det här och en del verkar ha missat vad som pågår. Men vi håller oss undan så mycket vi bara kan och ger de som inte fattar ”blängen” som vi kallar det för. Det vill säga vi ger några blickar med svarta ögon och då brukar folk backa på en gång ha ha…

Nu ska vi alldeles strax äta middag och planera för morgondagen. Då kommer Johannes och Jacob med sin familj hit och vi ska äta lite middag ihop. Det är typ de vi umgås med nu. Allt annat socialt är typ lagt på is.

Ha en fin uppstart på helgen!

KRAM!

6 Comments

 • E

  Blänger! Det var kul, jag har faktiskt sagt till folk att backa. Jag är kanske dum men när dom blir sjuka vill dom att jag är frisk…👩‍⚕️

  • tiname@live.se

   Det är bra! Jag märker att jag blir mer och mer kinkig och visar min omgivning att de ska hålla sig undan på olika sätt. Karm // Tina

 • mamma C

  Skönt att det var lagom med folk och att ni hittade det ni skulle ha. Konstigt att inte folk fattar det där med avstånd.
  Ha en bra lördag med era nära och kära.
  Kram Carin

  • tiname@live.se

   Visst är det märkligt. Jag undrar bara om de inte på något sätt tar del av nyheterna om vad som pågår. Ha en fin uppstart på nya veckan! Kram //Tina

 • Ulrica

  Jag har aldrig varit på Zetas men har hört mycket om det, så jag ska nog ta med mig mamma på en utflykt dit någon dag :).
  Vilken tur att du fotar och grejar så mycket när du är ute och far, så vi får följa med på dina äventyr!!
  Jag tror att jag skulle behöva en dos av Tina-blogg-foto-pepp för här går det inte bra alls..
  Stor KRAM fina du!

  • tiname@live.se

   Ja Zetas är mysigt och det är enkelt och smidigt att åka dit. Men det finns många andra som är minst lika fina. Ett tips är att inte åka dit en helgdag i maj… Åh herrejösses vad mycket folk det är då. Ha ha, ja kameran, dem är med i alla lägen. Jag missar inte en chans… Jag lovar att jag ska peppa dig tillbaka på banan igen. Krya på dig bara så kör vi! Kram //Tina

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *