Allmänt,  Mode

EN MYSIG LUNCHDEJT I VISBY…

Inlägget innehåller reklamlänkar till Bubbleroom, Lindex, MQMARQET och Åhlens.

Oj vad det blåser här på Gotland just nu. Det är hyfsat varmt och soligt men vinden friskar verkligen i. Det sprakar av höstfärger överallt och bilfärden in till Visby idag var så vacker, men det vore ju lite snopet om alla löv redan skulle blåsa av.

Idag hade jag en bokad lunchdejt med en riktig stjärna. En kompis, eller egentligen en före detta jobbarkompis och det är så roligt att vi har hållit kontakten lite då och då under alla år. Nu fick vi äntligen till att ses.

Och här är hon; Annika Gustavsson som är en av de modigaste jag känner. Hon dyker, hon kör motorcykel och hon vågade lämna ett tryggt jobb för att följa sin dröm att bli guldsmed. Så efter flera års studier öppnade hon sin egen smedja och butik i de gamla S:t Hanskvarteren i Visby innerstad, och vilken karriär hon gör! Det var inte längesen som kronprinsessan Viktoria bar hennes örhängen i ett offentligt sammanhang. Bara en sådan sak! HÄR hittar ni hennes hemsida (inget samarbete, bara ett tips om en superduktiga tjej) och missa inte för allt i världen att besöka hennes butik när ni är i Visby.

Ett eget te har hon också tagit fram i samarbete med Kränku; den populära Te- och kaffebutiken som ligger ett stenkast från Annikas smedja. Ser ni ringen med den lilla figuren som sitter i? Det smycket som hon har skapat heter ”Egen tid”. Så vackert!

Hur som helst så var målet för dagens lunch ”Bakfickan”, den lilla fiskerestaurangen som ligger vid Stora Torget.

Är det någonstans som man ska äta fisk så är det här. Vi åt en vit fisk som jag inte kommer ihåg namnet på men den var besläktad med torsk och väldigt god.

Liknande kappa som min finns HÄR. Svarta byxor HÄR. Mina sneakers finns HÄR. HÄR köper jag alltid mina polotröjor. Så bra kvalitet!

Det här är verkligen mina gamla hoods och jag älskar att strosa omkring här. I det vita huset som ni ser till höger i bild bakom mig har jag och barnen bott, och bakom vårt hus (syns inte i bild) ligger PayEx som var min arbetsplats under många år.

Tiden går fort när man har det bra och alldeles för tidigt var det dags för mig att avrunda för att bege mig hemåt igen för att jobba eftermiddagspasset. Mot kvällen kom plåtslagaren och fixade till vår skorsten så nu är den på plats och vi har fått klartecken att elda. Nu ska bara allt skräp bort från tomten och förhoppningsvis även betongtegelpannorna. Därefter kommer det se riktigt snyggt ut här hemma.

Ha en fin torsdagskväll!

KRAM!

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *