Allmänt

EN SOCIAL SOMMAR…

Då var det dags att packa ihop allt här hemma, för tidigt i morgon reser vi hem till Stockholm igen. Det är alltid lika deppigt när man plockar ihop alla grejer på altanen och stuvar undan inför hösten. Det blir kalt och tråkigt och höstkänslan blir så påtaglig. Men under tiden vi fixar och donar så kan vi konstatera att vi har haft en jättefin sommar trots det lynniga vädret. Vi har verkligen haft en väldigt social sommar och vi har fått samla på oss massor av fina sommarminnen.

Jag har några bilder kvar från de senaste veckorna som jag inte har hunnit att dela med mig av så de kommer här.

Här vid uteköket har vi hängt med familj och vänner under sommaren. Fördrinken har vi alltid kunnat ta här ute men på kvällarna har det varit så kallt så middagarna har vi oftast fått äta inne.

I fredags hade vi ett glatt gäng här hemma. De tog med sig solen när de kom.

Vi grillade som vi har gjort så många gånger den här sommaren. Bra och enkelt när man är många och man inte har allt för mycket tid på sig när man stängt ner jobbet för dagen. Rostade rotfrukter, potatissallad, korv, kyckling och kött tillsammans med såser, en matig sallad och bröd så är man hemma.

Vi har inte så stort här hemma men vi klämde ihop oss.

En annan kväll hade vi ett annat härligt gäng vänner här hemma.

En mysig och fin kväll!

Ibland har vi spontant hamnat på Tofta Beach House som ligger precis nere vid stranden.

Ibland har vi blivit bjudna på middag och finstassen har åkt på.

Middag hos härliga vänner som bor precis ovanför stranden.

Vi har fått frågan flera gånger i sommar om vi är på Tofta Beach Club varje dag och haha… alla som frågat kan känna sig lugna. Nej det är vi inte. Långt ifrån…

… men Frida och hennes gäng är ju så bra och det är så enkelt och härligt att spontant glida in för en lunch eller ett glas. Det har vi unnat oss i sommar.

Och nej vi dricker inte alltid rosé även om det är mysigt och gott när solen värmer. Jag älskar Coca cola och det är något som jag aldrig dricker under vintern men på sommaren… JA! Deras Moules har jag pratat om tidigare. Det blev ett par Moules-luncher den här sommaren eftersom den är så god!

Ibland har det varit något bra cover-band som spelat på afterbeachen.

Det jag gillar med allt här i Tofta är att om man vill umgås med vänner så kan man ses spontant. Vill man hänga hemma så gör man det och vi har haft en jätteskön blandning av både och i sommar. Ibland har vi varit hemma fyra-fem dagar i rad och bara tagit det lugnt och ibland har det varit dagar och kvällar då vi har haft något inbokat. En bra mix av båda.

Igår blev vi bjudna på middag hemma hos två av våra närmaste vänner som vi har umgåtts mycket med i sommar. En hej då middag och ”tack och hej för den här sommaren” blev det där vi summerade allt roligt vi gjort och fått vara med om. Ett sista sommarminne från sommaren 2023 på Gotland!

Nu har vi varit nere vi stranden en sista sväng och det var så fint. Alldeles vindstilla och varmt! Den stunden ska jag plocka fram ur minnet när vinden viner runt knuten i höst.

Vi ses i Stockholm!!!

KRAM!

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *