Allmänt

ETT VINTIPS OCH DET BÖRJAR ORDNA UPP SIG SÅ SMÅTT…

Det här vinet köpte vi i veckan efter ett tips från killen på Systembolaget; ett vin från det tillfälliga sortimentet som kommer från norra Makedonien. Mjukt, harmoniskt men samtidigt fylligt (förutsatt att man dricker det i rätt glas). Den kombon gillar jag. Jag är inte så förtjust i fruktiga viner eller viner som smakar skarpt. Jag vet inte om jag kan beskriva det på något bättre sätt men om jag säger Zinfandel så förstår ni som dricker rödtjut vad jag menar. Jag kan verkligen ingenting om viner men jag vet vad jag gillar. Det ska vara mjukt när det kommer in i munnen men det får inte smaka ”tunt” som lättare viner gör. Det ska vara mer fylligt och inte ha en allt för kraftig fruktig eftersmak. Det ska smaka elegant. Jag vet, jag är picky…

Jag tror inte att jag kommer att ha tålamod att lära mig en massa om viner, det är så himla mycket man måste kunna men jag vill få bättre koll på vilka glas som passar till de viner som jag gillar.

Hur går det då med alla våra bestyr? Ja igår kom vi ett steg framåt i vattenskadan i vårt tak i köket. Vi ska få hit någon som kan komma och kolla på hur allvarligt det är och vart det kan tänkas komma ifrån. Vad gäller dörren till den integrerade frysen som trillade av så har vi haft en kille här i kväll som fixat den. Takbytet får vi som sagt stå ut med lååååång tid framöver men nu blir det snart höst och då har vi ändå inget behov av att vara på balkongen.

Min förkylning är inte över… Har jag tur så kan jag åka in till jobbet i morgon men det hänger löst. Något som är klart är att det blir ingen dejt med lillkusinen på lördag vilket är så ledsamt. Jag är fortfarande för hostig och snuvig för att det ska vara ok att ses. Deppigt!!!

Men det finns värre saker här i världen så det är bara att acceptera och gå vidare.

Ha en fortsatt fin torsdagskväll!

KRAM!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *