Allmänt

SOMMARMINNEN 2023…

Nu får man väl ändå säga att sommaren är förbi för den här gången. Vädermässigt så tog den sig aldrig riktigt men vi fick ändå några fina veckor runt midsommar vilket jag är så tacksam för eftersom jag tog en tidig semester i år.

På alla andra sätt har sommaren varit fantastisk, om man räknar bort att jag fick borrelia mitt uppe i allt. Men tur i oturen så kunde jag med gott samvete sova mycket mellan varven eftersom jag blev så vansinnigt trött av både infektionen och penicillinet. Om det det ändå var gråväder så gjorde det inte så mycket och då kunde jag samla lite energi till alla roligheter som vi har varit med om i sommar.

Här kommer ett bildregn av allt som vi upplevt; sommarminnen 2023.

Det första sommarminnet är från Tofta Beach House där jag var på en LUS (lunch utan slut) tillsammans med ett gäng vackra vänner på Kristi Himmelfärdsdag. En uppstart på sommaren som man inte skojar bort i första taget. En superrolig och härlig dag!

I slutet på maj reste vi tillbaka till Stockholm ett par veckor för att jobba och i år blev vi kvar i Stockholm över nationaldagen. Vi passade på att gå på nationaldagsgaloppen på Gärdet och det var så mysigt. Vi mötte upp delar av barnaskaran där, kollade på loppen och bara gled omkring och hade det mysigt i sommarsolen.

Jag lämnade Per och ett försomrigt Stockholm och reste ner till Gotland för att stanna över sommaren. Per kom och gjorde mig sällskap efter några dagar.

Mitt på Östersjön fick jag ett av de finaste besked som man kan få; att en liten lillkusin kommit till världen, Johannes och Viktoria blev föräldrar för första gången och jag blev farmor för tredje gången. Ett älskat litet underverk. Så söt, pigg och vaken och han har ärvt Johannes busiga blick.

I början på juni blev vi bjudna på en hejdundrande fest hos fina Nancy & Mattias.

Klädkod rött för damer…

… och svart för herrar. Vilket galej det blev!

Vi minirenoverade köket så långt vi hann innan semestrarna startade upp. Vi har lite småfix kvar som vi får fixa i höst.

Midsommarafton firade vi med familjen i Gnisvärds fiskeläge precis om vi brukar göra varje år och vi fick ett jättefint midsommarväder den här gången också.

Efter firandet i hamnen så gick vi bort till vår strandstuga där mamma bjöd på bubbel och snittar.

Här är det så fantastiskt fint att vara, särskilt en sådan här dag.

Ett härligt mysigt firande tillsammans med nära och kära.

På midsommardagen mötte vi upp ett helt gäng med vänner för en lunch på Toftagården. Sen gick vi ner till Tofta Beach Club som öppnade för säsongen just den här dagen.

En dagsfest när den är som bäst!

Att få till en hel solig dag på stranden var en utmaning men ett par dagar i början av sommaren fick vi ändå till. Men det blev inget dopp för mig i år.

En lunch på Surflogiet är ett måste varje sommar. Synd att det varit så kalla kvällar för här är det magiskt att vara vid solnedgången.

Almedalsveckan är igång igen efter pandemiåren så jag körde in till Visby och mötte upp vänner.

Numer är det tradition att vi går till H10 och äter en lunch mellan seminarierna.

I år har vi varit på Fårö vid två tillfällen. Första gången i slutet på juni…

… för att fira en fin vän; Linda som fixat DJ, musik och allt möjligt härligt för oss ca 50 st som var där.

Till och med ett danstält hade hon fixat!

Dagen efter hängde vi på hyllan vid SuderSannas på Sudersand. Vi stannade kvar ett dygn till och fick ytterligare en fin kväll med härliga vänner.

Vid Norderstrand i Visby öppnade en matmarknad med foodtrucks med mat från väldens alla hörn. Den var vi tvungna att testa och vad jag har hört så har det gått jättebra för dem alla i sommar.

Vi pysslade och donade på altanen och i uteköket. Tyvärr har vi inte alls kunnat vara vara här så mycket som önskat. Vi har kunnat laga maten här ute men oftast har vi fått äta inne för det har varit så kallt.

En härlig kväll med fina vännerna Annika och Angelica fick jag också i början på juli. Vi stängde Tofta Beach House… då har man mycket att avhandla tänker jag.

Mys med våra älskade barn och barnbarn!

Det har blivit några svängar ner till Tofta Beach Club i sommar. Det är perfekt att vara där när det är för varmt hemma hos oss men för svalt för att vara nere på stranden. Här kan man bada i poolen om man vill…

… och äta en riktigt god Moules om man gillar det. Det blev ett par sådana för mig i sommar.

Vi mötte upp vänner på afterbeach…

… bland annat när Rydell & Quick spelade.

Ibland blev det en stilla lunch.

Vi åkte till Ljugarn och gick på konsert med Thomas Stenström.

Hängde på mysiga Bruna Dörren…

… och åt middag ute på stranden vid Strandcafét.

Nattsudd på Bruna Dörren efter konserten med härliga Frida och Susanne.

Vi övernattade i ett litet lusthus och promenerade bort till Lövängen och åt frukost morgonen efter.

Vi dammade också av konceptet ”Dinner Safari” med våra fina vänner. Vi cyklade runt till varandra och det blev en oförglömlig kväll!

Menyn bestod av råbiff med burrata och strimlad grön sparris, grillbuffé och vit chokladmousse med hallonspegel.

Vi dammade av våra MTB:s och tog en sväng på Tofta skjutfält som är öppet för allmänheten på sommaren.

Mitt i härligaste juli var vi bjudna på ytterligare en magisk 50-årsfest. Monica och Niklas hade samlat ett gäng på drygt 90 personer som hade det gött i deras underbara trädgård som ligger precis ovanför strandkanten här i Tofta.

Tema vitt för gästerna!

Sen var det min tur att fylla år. Inte jämnt den här gången men det börjar dra ihop sig även för mig.

Det blev en härlig dag och kväll på Tofta Beach House tillsammans med min Per…

… och det var då vi sprang på det här vinet. Ett kraftigt men mjukt och harmoniskt vin som finns som beställningsvara på Systembolaget.

Någon dag efter firade jag vidare med nära och kära hemma hos oss.

Gullungar!

Vi hade en till att fira; nämligen Vendela som tagit sin examen och hon hade önskat sig en middag på Tofta Beach House och ingen var gladare än jag över att vi några dagar senare gick tillbaka dit. Älskar det stället!

Jag som inte är så mycket för drinkar hittade en i sommar som jag faktiskt tyckte om. Violet heter den. Inte söt, inte sur, inte spritig utan bara jättegod och fräsch. I övrigt har det blivit en hel del Coca Cola i sommar. Men den ska vara i den här typen av flaska. Och kall. Då är den som godast!

Ett mysigt poolhäng hemma hos min syster fick vi till en eftermiddag.

I början av augusti var det dags att köra upp till Fårö igen. Fårögänget bjöd upp Toftagänget för ett dygn på Fårö.

Vi hängde på hyllan på SuderSannas under eftermiddagen, var på afterbeach och senare middag på Strandcafét. Ett härligt gäng och ett mysigt dygn.

Mamma och jag tog en tur ner till södra Gotland och Hoburgsgubben där vi åt en god lunch.

Vi och min syster och hennes man blev bjudna på Lindgården av mamma och det var den vackraste kvällen av dem alla. Vindstilla, soligt och varmt så vi kunde sitta ute i parken hela kvällen.

Vi bjöd hem våra vänner på middagar i olika konstellationer.

Och vi blev också bortbjudna till vänner vid flera tillfällen.

Rundade av vår gotlandsommar hemma hos dessa stjärnor; Maria och Markus! Det var vemodigt att säga hej då efter allt roligt vi haft tillsammans den här sommaren.

Vilka härliga sommarminnen jag har nu som jag kan plocka fram när det känns mörkt och tungt. Vi har också haft rätt många dagar och kvällar då vi har varit hemma i vår stuga bara Per och jag och de uppskattar jag precis precis lika mycket som att umgås med familj och vänner. En härlig mix har det varit så tack för den här sommaren säger jag!

Nu väntar en härlig höst! Jag gillar ju hösten väldigt mycket och det kommer att bli en del Gotland, en sväng till Mallorca och en del andra härliga grejer som finns på agendan.

Jag är redo!

KRAM!

6 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *