Allmänt

FONDUEKVÄLL HOS OSS…

Inlägget innehåller reklamlänkar till Boozt, KitchenTime och Cervera.

Vad hände?!! Vintern kom tillbaka. Gillas inte… Jag vädrade ju morgonluft i veckan som gick då vi hade ett riktigt fint vårväder här i Stockholm. Men vad gör man då? Jo, man bjuder hem vänner på en fondueafton.

Så igår, efter att jag vinkat av min mamma på Bromma Airport så satte vi igång med alla förberedelser. Vi tänkte att det där fixar vi till rätt snabbt men så blev det ju inte. Det tog ju en evinnerlig tid att fixa rödvinsbuljongen och alla såser. Men vi hann precis klart tills gästerna knackade på dörren.

Dukade med körsbärskvistar.

Vi bjöd på Champagne med snacks framför brasan. Våra champagneglas finns HÄR.

Min fina kompis Helena som jag har lärt känna genom bloggen för rätt många år sedan nu. Tänk vilken glädje den har gett mig på så många olika sätt och vilka fina människor jag haft förmånen att lära känna. Helenas blogg hittar ni HÄR. Helenas superfina klänning finns tyvärr inte kvar men min klänning som inte fastnade på bild finns HÄR.

Vi har en fonduegryta som går på el. Jag tycker att det är lite läskigt med en vanlig traditionell och den osar så mycket mer. Dessutom är det mycket enklare att rigga upp en som går på el än de vanliga som man ska tända upp. HÄR hittar ni en lite mer modern och snyggare variant till ett väldigt bra pris just nu. Vår har ju några år på nacken. Vill man ha en klassisk gryta i gjutjärn så har ni en riktigt klassisk snygging HÄR.

Vi hade rostasfilé och kyckling som bas och grönsaker i form av broccoli, champinjoner, zucchini och paprika. Till det bakade vi potatis och jag fixade till vitlök- och persiljesmör. Vi hade sex såser till; BBQ-sås, Bea och Chilibea som vi köpte. Aiolin, Fetaostkrämen och Tzatzikin gjorde jag själv. Likaså rödvinsbuljongen. Återkommer med recept framöver.

Det blev en mysig och rolig kväll som alltid tillsammans med Helena och hennes P och när kvällen övergick till natt var det dags att säga hej då. Efter en god natts sömn så möttes vi upp idag igen för en brunch men den får jag berätta om i ett annat inlägg.

Ikväll blir det en lugn kväll här hemma. Jag ska ladda om inför några dagar på Gotland – reser ner på tisdag. Jag ska checka av vår köksrenovering och fira in Internationella kvinnodagen med en hel hop fina tjejer hemma hos min kompis Maria. Hon är en hejjare på att fixa härliga tillställningar. Jag är säker på att det blir lika trevligt i år som förra året.

Ha en fortsatt fin söndagskväll. Vi hörs!

KRAM!

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *