Mina dagar

FÖR HON HAR TAGIT STUDENTEN…

Idag var det då äntligen dags för min lilla Vendela att få springa ut på Wisby Strands trappa tillsammans med sina klasskompisar och alla andra som tar studenten. Den här dagen är så känslosam, även för en mamma som kände att tårarna började komma redan på väg ner till WS. Tänk att min minsta nu skall ut i livet på egen hand och stå på egna ben. Stort!
För studenterna började dagen med champagnefrukost och sen studentlunch på Wisby Strand. Och vid 12-snåret stod vi föräldrar och alla nära och kära med studentskylten och väntade förväntansfullt på att de skulle komma ut och till slut så dök hon äntligen upp till dunkade härlig musik och konfetti. Fina älskade dotter!

Lillasyster uppvaktas av storebröderna.

Och av ”småsystrar” och kusin Isabella.

Och av pojkvännen Joakim.

 Så roligt de har idag; kusin Isabella, barndomskompis Maja och Vendela.

När ”utspringet” är klart intar studenterna sina klädda flak/vagnar och Vendelas klass om har gått Media hade ett härligt tema med coola foton på sin vagn. De har lagt ner så många timmars jobb på den och resultatet blev ju lysande med röd sammet, kedjor, musikanläggning och allt. Nu har de åkt från hamnen i kortege upp till Östercentrum där alla studenter blir bjudna på tårta för att sedan cruisa runt fritt på sina vagnar runt stan resten av dagen och kvällen.

Nu skall vi strax bege oss hem till Vendelas pappa där vi arrangerar ett ”stopp”. Vendelas klass gör ett par-tre stopp under kvällen hos några föräldrar där de bjuds på mat och annat gott och vi har det sista stoppet, det så kallade ”nattstoppet”. Där samlas en hel del av klassens föräldrar och då skall det ätas pizza innan det är dags för studenterna att åka ner på stan för att träffa alla andra studenter för en gemensam fest som nog aldrig kommer att ta slut.
From i morgon kör nästa fas i studentfirandet i gång; studentmottagningarna :-)!
KRAM!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *