FRÅN FLOPP TILL MAGI…

Posted on

Vilken magisk helg vi har haft rent vädermässigt här i Stockholm. Sol, klarblå himmel och ingen vind. Idag har vi haft 14° och man kan ju inte vara annat än lycklig. Vi var lite naiva igår och tänkte att vi tar en långpromenad runt Djurgården och glider sen in på något mysigt ställe vid vattnet och tar ett glas på vägen hem… Haha, vilken blåsning. Vi var inte ensamma om att ha tänkt den tanken om man säger så. Men det gick från flopp till magi…

Igår gick vi ut mot Djurgårdsbrunn men på vägen dit så var det något som sa mig att vi kanske, för säkerhets skull, skulle kolla om det verkligen var öppet. Och tur var det för de har ju bommat igen för gott sorgligt nog. Det har varit så mysigt att gå ut dit, ta ett glas, äta något gott och sen vända hem. Det var bara att vända tillbaka. Vi passerade Rosendals Trädgård som börjar vakna till liv och spanande efter ett mysigt ställe vid vattnet där vi kunde pausa lite. Men vilken blåsning. Det var så kolossalt mycket folk ute. Det var som ett kosläpp med galet långa köer till varenda ställe. Då tänkte vi om och bestämde oss för att gå hem istället och dricka rosé på balkongen. Men det blev vi också blåsta på för vad händer då… jo solen går precis ner över hustaken. Vi brukar ha sol långt in på kvällen men det är ju bara mars och solen står ju inte så högt än så länge.

Det blev bubbel inomhus istället så det där med rosépremiär ute blev ju en flopp.

Men vi tog igen det med besked idag. Vi såg vi till att ta oss ner till Strandvägen i lite hyfsad tid för att landa in på Strandbryggan som ligger precis vid brofästet vid Djurgårdsbron och vi lyckades knipa en bra plats i solen. Ett underbart ställe att hänga på när våren gör entré.

Jag älskar att vara vid vattnet! Så blir det nog när man är uppvuxen vid havet.

Just nu har de en försäsongsmeny med några få rätter. Jag tog en burgare och Per en Skagen. Riktigt gott!

Efter några ljuvliga timmar i solen var det dags att sippa upp det sista av rosén och börja gå hemåt.

Crowded…

Jag älskar det här… att det sitter människor överallt och njuter av sol och värme. Visst är det härligt!

Dags att runda av den här helgen nu och välkomna en ny vecka. Jag hoppas att den ska bli lite lugnare än den som just passerat.

Vi hörs!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 Comments
 • mamma C
  mars 21, 2022

  Det blev ju en toppendag.
  Kram Carin

  • tiname@live.se
   mars 23, 2022

   Jaaaa det var ljuvligt! Kram! // Tina

Previous
IDAG TÄNKER JAG SITTA HÄR…