Allmänt

FRÅN ROLIGHETER TILL TRÅKIGHETER…

Som jag skrev häromdagen… ibland är livet glass och ballong och ibland… not so much! Men i det här inlägget så börjar vi med det roliga tycker jag.

I lördags mötte vi upp ett helt gäng med vänner på Tofta Beach Club där Rydell & Quick hade sin sista spelning på TBC för den här gången. Vädret var tip-top, humöret likaså och det var fullt med härliga glada människor på plats.

Vi fick rosé i glasen…

…. och minglade runt bland alla fina vänner som hänger här i Tofta om somrarna.

Sen klev de på… och hatten av för att de alltid trots att de gör så sjukt många spelningar varje år och har hållit på så länge fortfarande är så engagerade och får igång sin publik.

Inget undantag den här gången!

Sen kom det in en tårta till Patrik för han hade sin födelsedag precis just denna dag. Det sjöngs och hurrades!

Det jag tycker är så häftigt med TBC är att här umgås man över generationsgränserna. Både mammor och barn till våra vänner fanns på plats under eftermiddagen.

Dessutom sprang jag på fd kollegor från PayExtiden.

Och han då… min vapendragare som jag alltid har så roligt tillsammans med!!! En härlig eftermiddag att lägga till mina sommarminnen.

När spelningen var slut så gick vi vidare och åt middag tillsammans. Men det är en annan historia.

Nu till tråkigheterna. Jag skrev i gårdagens inlägg att jag hade fått flera fästingbett och att jag var orolig för att jag fått en rodnad runt ett av betten. Tidigt i morse åkte jag in till vårdcentralen och läkaren behövde bara titta på utslaget en sekund för att konstatera att det helt klart är Borrelia. Besöket tog typ två minuter. Just nu är jag inte så jättelycklig precis. Jag har fått penicillin och känner mig orolig för att det ska komma symtom som jag inte vill ha. Någon av er som har haft Borrelia som har erfarenhet?

Jag har inte känt mig sjuk på något sätt förutom att den där rodnaden kliar och och gör ont. Men idag har jag varit så galet trött och jag har somnat till i soffan ett par gånger. Det skulle kunna bero på att det varit full fart nu några dagar i sträck. Men det är en trötthet jag inte riktigt känner igen och även om det varit full fart så brukar jag inte somna till flera gånger under dagen på det sättet. Ja vi får se vad det blir av det.

Nu har vi alla fall bestämt oss för att inför nästa säsong vaccinera oss. Vaccinationen rår inte på Borrelia men är effektiv mot TBE som breder ut sig mer och mer för varje år. Det är bara märkligt att jag som alltid fått fästingar varje sommar sen jag var liten inte har råkat ut för något tidigare.

Håller tummarna för att jag blir frisk snabbt!

KRAM!

10 kommentarer

 • Monika

  Hoppas du inte får några borreliasymptom utan att penicillinet gör det det ska. Har ingen erfarenhet av borrelia själv, har haft typ 3 fästingar i hela mitt liv. När vi hade katt hoppade han upp i sängen med fästingar som var lösa men de gick inte på mig. Tror jag har en blodgrupp som fästingar inte gillar men tyvärr är det den myggor älskar enligt expertisen.
  Kram Monika

  • tiname@live.se

   Skönt att du har klarat dig. Jag har också gjort det fram till nu. Men jag brukar få fästingar varje år. Dock inga myggbett. De gillar inte mig. Fast jag har hellre myggbett än fästingbett… Kram //Tina

 • Mamma C

  Nu får vi verkligen hoppas att du inte får några symptomer av bettet och penicillinet hjälper.
  Jag har ingen erfarenhet själv. Haft en typ någon gång. Likaså barnen när de var små.
  Våra hundar har ju haft massor under årenn som man fått plocka bort.
  Kram Carin

  • tiname@live.se

   Jag är trött som bara den men i övrigt så hänger jag med som vanligt. Jag har också erfarenhet från att jag växte upp på en bodgård av att både hundar och katter hade mycket fästingar som man fick plocka bort. Ha en fin torsdag! Kram //Tina

  • tiname@live.se

   Ja vi ska se till att vaccinera oss så fort som möjligt. Tack så mycket för grattis! Kram //Tina

 • Anette

  Jag har haft borrelia, fick ta 2 penicillin kurer innan jag blev bra.
  Penicillin kan ju göra att du blir trött.
  Var uppmärksam och skriv ner saker du märker som inte är som de brukar vara och hur länge du upplever avvikelsen och nrä du märker av det ex efter du ätit, tränat etc
  Jag fick sådana frågor vid återbesök men hade inte skrivit ner så jag kunde inte i detalj svara på frågorna.
  Jag håller tummarna att det blir bra efter en Penicillin kur.
  Kram❤

  • tiname@live.se

   Tack så mycket tips! Ja, jag hört fler som behövt fler än en kur. Jag håller tummarna för att jag sökte vård hyfsat tidigt och den första kuren biter. Men jag ska vara uppmärksam på om jag får fler symtom. Kram //Tina

 • Lena - gott för själen

  Så härlig känsla av när man är i ett ”rus” av skön stämning! (Oavsett om man är påverkad eller ej). Så kul. Vi ska ut på trevligheter både på fredag och lördag kväll. Ser fram emot det.

  Håller tummarna att du blir frisk snart! Trist att äta penicillin, men det är det nog värt. Kanske är det den som gör att du är trött. Krya på dig!

  Kram Lena

  • tiname@live.se

   Eller hur! Det behöver intre vara så mycket i glaset. Det är bara att hänga med i den härliga stämningen vilket vi gjorde :-). Hoppas att ni får det härligt i helgen! Tack för krya. Ja, jag hoppas också att jag får ur det här ur systemet så fort som möjligt. Är supertrött men om det är av Borrelian eller av penicillinet vet man inte. Kram //Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *