Familj

NÄR MAN FIRAR FÖDELSEDAG…

Inlägget innehåller en reklamlänk till Stor & Liten.

Alltså det här med födelsedagar… en del tycker att det är jobbigt att bli äldre och att fylla år. Jag tycker tvärtom. Visst är det lite skrämmande när man tänker på siffran som man fyller men jag är så oerhört glad över att jag fortfarande får vara med. Det är inte alla som får det… Jag väljer att vara här och nu och att fira som bara den när jag summerar året som gått.

Häromdagen var det min födelsedag och jag startade upp den med att med åka in till Visby tidigt på morgonen för att fixa mina naglar. Jag fick inte tag i någon annan tid så det vara bara bita ihop även om det kanske inte var det bästa pangstarten på en födelsedag. Men när jag kom hem så bjöds jag på en härlig brunch av min Per.

På eftermiddagen hängde vi här!

Ett par timmar i solen på Tofta Beach House. Ljuvligt!

Sen gick vi hem några timmar och laddade om. Vi skulle egentligen varit på Toftagården på middag men av olika anledningar så gick vi istället tillbaka till TBH.

Maten och servicen var tip-top som vanligt. Jag åt ostron, manchego med honung och sirloin. Så gott! Det är rätt pricy här på TBH men man får alltid mat som är vällagad, service som är perfekt och inte minst en fantastisk utsikt.

Jag vill också tipsa om den här Riberan. Vi har faktiskt beställt hem en låda av den här för den är så bra. Producenten av det här vinet är en spanjor som bott i Dalarna i många år innan han flyttade tillbaka till Spanien igen. Som en homage till Dalarna så tog han fram det här vinet med en dalahäst på. El Sueco betyder ”Svensken” och det är så han kallas.

Och sen kom solnedgången. Lika magisk som alltid!

Igår kväll fortsatte firandet med nära och kära som kom hem till oss för att fira mig.

Vi plockade fram lite blandad dryck och fixade till lite tilltugg och senare en enkel middag.

Barnen fick tidigare i veckan två rör som såg ut som stora kritor och som innehöll målargrejer och annat pyssel. Jag köpte dem på Lekia inne i Visby. De var väldigt populära. De lekte även massor med den HÄR. Loa har fått en svart och Majken en rosa. Ska visa bilder i ett kommande inlägg.

En mysig kväll och ett fint firande!

I övrigt så knaprar jag mitt penicillin tre gånger om dagen och kämpar på med min Borrelia. Jag mår ok men sover mycket. När jag går och lägger mig på kvällarna så sover jag 11 timmar utan problem + ett par tupplurar på dagen. I övrig hänger jag med som vanligt. Rodnaden börjar lägga sig och det är inte så irriterat längre så förhoppningsvis går det åt rätt håll nu.

Vi hänger här hemma om dagarna nu och tar det bara lugnt. Det ska bli lite bättre väder nu på fredag och lördag så jag hoppas på att vi kan få lite mer strandhäng innan semestern nu tar slut. På måndag är det dags att börja jobba igen och jag fattar inte vart dessa veckor tagit vägen. Alldeles nyss låg ju allting framför oss. Snart ligger allting bakom oss… men jag ska inte låta vemodet rulla in redan nu. Jag ska ta tillvara på varje minut som vi har kvar här på ön. Vi stannar till i mitten på augusti och vi har ännu en hel del roligheter att se fram emot innan vi ska börja ställa om till Stockholmsliv igen.

Ha en fortsatt fin sommardag!

KRAM!

6 Comments

 • Mamma C

  Vilket mysigt födelsedagsfirande du haft.
  Såg att vinet finns att köpa på El Corte Inglés här hos oss.
  Så skönt att det verkar som penicillinet gett verkan. Då går det och rätt håll. Hoppas tröttheten avtar med.
  Kram Carin

  • tiname@live.se

   Ja det var ett fint firande! Så roligt att vinet finns i er butik :-). Idag känner jag mig lite piggare så jag hoppas att det vänder nu. Kram //Tina

 • Monika

  Grattis i efterskott, du verkar ha firat ordentligt – härligt! Överraskande att du gillar ostron, de är ju råa. Själv älskar jag ostron, jag blir genuint lycklig, endorfinerna bara sprutar.
  Kram Monika

  • tiname@live.se

   Ja det blev ett härligt firande! Det är konstigt att jag numer gillar ostron men det är något som jag har lärt mig att uppskatta för att det är så lyxigt. Jag äter också sill men sen är det nog stopp. Kram //Tina

 • Lena - gott för själen

  Håller fullständigt med dig. Det är väl klart att varje födelsedag ska firas. Motsatsen, att inte kunna fylla år en gång till, hade ju varit fruktansvärt tråkigt! Och vad är det för vits att inte fira. Då blir det ju bara en helt vanlig dag i mängden av alla andra. Och äldre blir man ju i vilket fall (om man får leva som sagt). Så tänker jag, men självklart finns det de som tänker annorlunda 🙂

  Vilken härlig födelsedag, även om den kanske inte startade på roligaste sätt då.

  Ni verkar ha haft hyfsad tur med vädret på er semester. Jag tycker så synd om de som har semestrat här i våra hoods i juli. Fy fasiken! Jag är glad att vi har vårt kvar!

  Ha en toppenhyelg!

  Kram Lena

  • tiname@live.se

   Eller hur! Fira det som firas kan :-). Vädret här på Gotland har varit minst sagt svajigt i juli. Det varit otroligt blåsigt, det har kommit regnskurar nästan varje dag men det positiva med blåsten är att de snabbt blåser bort. Det har också varit kallt så det är inte många gånger vi suttit ute om kvällarna i år. Förra året satt vi ute hela sommaren förutom några få undantag. I år har vi knappt hunnit ner på stranden förrän molnen tornat upp sig så den här sommaren har inte varit den roligaste vädermässigt tyvärr. Men den har varit fin ändå! Ha en fin fredag! Kram //Tina

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *