Mina dagar

HAN OCH JAG PÅ VÄGARNA…

Idag skulle vädret vara lite fram och tillbaka så vi for österut… han och jag. Målet var Ljugarn där vi skulle äta lunch och sen sola och bada lite. Men vilken blåsning det blev. Jag har aldrig någonsin i hela mitt liv sett så mycket människor i Ljugarn som idag. Bilar och människor precis överallt. Jag har ändå bott där under somrarna under många år men det här måste vara rekord. Det sägs i och för sig att det är rekord vad gäller turister på Gotland i år så det är väl inte så konstigt att det är kaotiskt på populära ställen som Ljugarn och Fårö. Fårö har vi faktiskt inte ens åkt till i år. Köerna till färjan dit skall tydligen vara groteska… 2 timmars köande för att komma över sundet är inget för oss. Näää vi åker dit lite senare på säsongen i stället när den värsta ruschen har lagt sig.
Vi lämnade snabbt Ljugarn bakom oss och for vidare till Herrvik där Ps en gammal kompis Andreas har tagit över restaurangen ”Hamnkrogen” som ligger precis vid hamnen. Här var det betydligt lugnare och vi fick rätt snabbt ett bord och lite mat som var supergod. De bommade äggen och majjon på min räkmacka men ja ja… det var väl inte hela världen. P tog en Fish and chips och där var alla grejer med :-). 
Efter lunchen promenerade vi ut på piren och det är ju så löjligt vackert där när man tittar på utsikten över Östergarnsholm. Det känns väldigt mycket som Grekland där…

När vi var färdiga med Herrvik begav vi oss ut på vägarna igen och nästa stopp blev strax innan Sysne där vi hälsade på konstnären Anne Nilsson. Hon skapar vackra saker i betong och målar även med spännande teknik. Vi hittade två fina saker till vår lägenhet i Stockholm. Saker vi spanat på ett tag. Lovar att visa en annan dag.
När man är i Sysne måste man också åka till fiskbutiken som ligger vid det lilla fiskeläget. Där kan man köpa färsk och rökt fisk, skaldjur och en massa annat gott. Vi köpte med oss rökta flundror och rökt lax till kvällens middag.
Som sagt middag… det är nog dags för det alldeles strax.
Ha en fin fredagskväll!
KRAM!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *