HEMMA I ETT SPRUDLANDE STOCKHOLM…

Posted on

Inlägget innehåller reklamlänkar till MQ MARQET, Bubbleroom och PUMA.

Lika mycket som det kändes tungt att lämna Gotland igår, lika härligt var det att komma upp hit till Stockholm som bara sprudlar av liv just nu. Alla är glada och går omkring med ett leende på läpparna och det finns inte en krog, bar eller restaurang som inte flyttat ut på trottoarerna där det är fullt med folk både dagar och kvällar.

På Gotland är det så otroligt många regler för alla krögare att förhålla sig till och allt ska prövas efter konstens alla regler innan någon får göra något vilket jag kan tycka är lite trist. Sen blir det så klart bra, perfekt och fint allting men vad tusan… måste allt vara så perfekt hela tiden? Här i Stockholm är det lite mer avslappnat, skönt och enkelt häng. Man slänger ut lite stolar och bord lite här och var så får alla som vill sitta utomhus möjlighet att göra det.

Vi lämnade vårt Tofta när allt blommigt var på väg att slå ut.

Det blev en fin och lugn överresa till Nynäshamn!

Ikväll efter jobbet mötte jag upp Per i Vasaparken. Jag älskar Vasaparken! Återkommer till det…

Min stickade tröja som passar till allt möjligt finns HÄR. Min kjol är gammal som gatan men en liknande supersnygg plisserad kjol hittar ni HÄR. HÄR finns mina sneakers.

I Vasaparken, i ena hörnet mot Odenplan ligger en liten grön enkel stuga som brukar vara öppen från det att solen och värmen kommer till den försvinner. I år är det “Lådan” som tagit över stället och här kan man ta ett glas som vi gjorde ikväll och äta något enkelt om man nu vill det.

Första gången jag var i Vasastan; jag minns inte när det var så reflekterade jag över att det fanns en park som jag direkt kände att jag gillade. Jag fick veta att den hette Vasaparken. Den påminde mig så mycket om Nytorget; parken på Söder där jag var så många gånger under min uppväxt eftersom min moster bodde där. Då tyckte jag att den var så stor med alla ytor, parkleken och allt annat runt omkring. Nu tycker jag att Nytorget känns väldigt litet men jag fick tillbaka min barndomskänsla när jag såg Vasaparken för första gången även om den är så mycket större.

I Vasaparken är det liv och rörelse nästan dygnet runt. Det finns några olika barer där man kan ta ett glas och äta något enkelt. Inget fancy men helt ok i min värld. Det spelas fotboll och basket, det dansas, det finns en yogapaviljong, många tränar här, allmänt, i grupp eller i utegymet. Det finns en stor lekplats där mina barnbarn är typ uppväxta och när det är fint väder så är hela parken full av glada människor som har picknick. I Visby innerstad med omnejd får man inte dricka alkohol på allmän plats men här får man ta sig ett glas vin och en öl när man sitter på en filt i parken och äter sin medhavda mat. Det var lite ovant för oss som var så vana med att det är väldigt tydliga regler i Visby kring vad man får göra och inte göra. Det kändes nästan lite busigt i början när vi kom hit. Under alla våra år här så har jag aldrig varit med om att det har varit stökigt i Vasaparken en enda gång. Bara trevligt och mysigt. På vintrarna så gör man om fotbollsplanen till en isbana och här åker man skridskor långt in på natten. Vasaparken är en park när den är som bäst!!!

Vi insåg att vi inte orkade laga någon mat ikväll så vi hämtade upp pizza från 800° och det blev en sparrispizza för mig. Om den var dyr… ja! Men så god!!!

Nu ska jag njuta av varenda sekund av vad Stockholm har att erbjuda. Jag älskar ju miljöombyte och jag älskar den här stan så jag känner mig säker på att vi inte kommer att hinna med allt vad vi vill göra nu när vi är här innan vi åker tillbaka till Gotland igen om ett par veckor. Men vi ska inte åka luftballong i alla fall. De flyger över Stockholm hela somrarna men jag skulle aldrig i livet sätta mig i en sådan. Jag tycker det verkar skitläskigt!

Ha en fortsatt fin vecka!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 Comments
 • EVA
  maj 25, 2023

  Luftballong över Stockholm är magiskt! Vill göra det igen och igen och……..

  • tiname@live.se
   maj 25, 2023

   Oh no… Modigt av dig! Jag är så höjdrädd så det hade jag aldrig fixat… Kram //Tina

 • Mamma C
  maj 25, 2023

  Mums vilken god pizza.
  Jag skulle aldrig heller sätta mig i korgen till en luftballong. Men vackert är det att se dem på himlen.
  Kram Carin

  • tiname@live.se
   maj 25, 2023

   Kan vara en av de godaste jag ätit faktiskt… Visst är de vackra… ballongerna! Kram //Tina

Previous
FÖRSTA KLIPPET I GNISVÄRD…