Mina dagar

HUNDSPANN, EN UPPLEVELSE UTÖVER DET VANLIGA…

Inlägget innehåller en reklamlänk till Peak Performance.

God kväll i stugorna!

I söndags hade Helena fixat så att vi fick göra något som i alla fall jag aldrig gjort tidigare. Vi fick åka hundspann hos Nicole och Erik, som tillsammans med ett helt gäng sibiran huskies, bor i den lilla byn Glöte intill Lofsdalen. Vilket mysigt par och vilken upplevelse att få lyssna när de berättade om hur allt funkar när man driver en sådan här verksamhet. Jag menar nu förstår jag att det inte bara är att spänna fast ett gäng doggar och susa iväg. Det här är en verksamhet som kräver massor av finess vad gäller träning av hundar och allt annat som ska funka runt omkring. Imponerande! HÄR kan n i läsa mer om deras verksamhet.

Jag var lite försiktig i början. Inte för att jag är jättehundrädd men jag har lite respekt och i mina ögon så påminner de lite om små vargar och jag är såååå rädd för vargar. Men ju mer vi umgicks med dem desto mer märkte jag hur keliga och gosiga de faktist är.

Kolla här. Hur fin är inte den här…

Lyckligast av alla var nog Katarina när hon fick hämta hundar och spänna fast dem i spannet. Och lika lyckliga var hundarna över att få spännans fast. De gick bananas när de märkte vad som var på gång. De älskar att få spännas fast på sin bestämda position i spannet. Alla har sin egen roll beroende på om man är en ledarhund eller om man är hund som har mer fokus på att dra eller någon av de andra rollerna hundarna har. Så fascinerande

Helena kunde verkligen inte sluta att gosa med hundarna. Helenas snygga skidjacka hittar du HÄR.

Sen var det dags för första gänget att ge sig av…

… ut på sjön för en åktur.

Sen var det min och Helenas tur…

Efter åkturen kröp vi in i tältet där Erik eldade i kaminen och bjöd på varm choklad och en massa annat varmt som man var väääääldigt sugen på efter ett par timmar ute i kylan.

Sen var det dags att säga hej då till alla fyrfota vänner och till Nicole och Erik för att åka alla långa mil hemåt igen.

Vilken härlig dag tillsammans med dessa sköna ladies… från vänster Helena, jag, Ulrica, Katarina och värdinnan själv Helena. En mer perfekt avslutning på den här fjällenresan kunde vi inte få. Håll utkik i deras bloggar så kommer ni med all säkerhet att få se fler fina bilder från den här förmiddagen.

Två jobbdagar kvar sen är det helg igen. Vi ska bland annat fira Jacob som egentligen fyller år i morgon men vi tar firandet i helgen i stället så blir det inte stressigt efter jobbet. Tanken är också att vi ska gå på bio med Loa och se Lilla spöket Laban. Nu längtar jag sååå efter att få träffa våra små gullungar igen. Vi har bara facetimat den senaste veckan och då får man ju så långsamt… Och sen ska det ju packas. Inte många dagar kvar nu…

Ha en fin avslutning på den här kvällen!

KRAM!

2 Comments

  • Kia

    Häftigt med hundspann🙌. Åkte för typ 100 år sen när jag var i Gällivare med den Turistkurs som jag gick då. Som jag minns det gick det ganska fort. 🤗😍

    • tiname@live.se

      Jag kommer ihåg att du var på den där resan och jag vill minnas att du var nere i gruvan också :-). Nu hade vi lite trögt före men jag kan tänka mig att det går undan när det inte är trögt. Kramar <3

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *