IDAG ÄR DET INGEN VANLIG DAG, FÖR IDAG ÄR DET MIN MAMMAS 80-ÅRSDAG…

Hej mina vänner!

Det här är min älskade fina mamma. Idag skulle vi ha varit på Gotland och firat henne tillsammans med våra nära och kära men tyvärr så kom det en pandemi i vägen som satte käppar i hjulet för oss. Vi blev kvar i Stockholm och alla ursprungliga planer fick ställas in. De får vi spara tills vi alla kan ses igen.

Istället får man göra det bästa av situationen och där har min syster, som bor på Gotland styrt upp en massa trevligheter under dagen. Hon lämnade av frukostbullar i morse och lämnade ett collage med bilder på oss alla barn, barnbarn och barnbarnsbarn så att mamma känner att vi är med henne ändå hela dagen. Blommor och lite andra fina grejer fick hon också. Sen blir det så klart en massa FaceTime:ande under dagen. En god lunch från Visbys bästa fiskrestaurang Bakfickan levererades lite senare och ikväll ska det skålas i bubblor på avstånd och digitalt. En god middag ska också levereras till kvällen.

Hon hade också önskat sig en långpromenad med min syster efter lunch så jag tror att upplägget ändå blir så bra som det bara kan bli under omständigheterna.

Det känns helt overkligt att hon fyller 80 år! Hon är i alla fall den piggaste 80-åringen som jag någonsin känt. Jag är ju sjuk oftare och har fler krämpor än vad hon är/har och hon har en energi som är helt makalös. Hon har alltid mobilen i handen och fotar alla nära och kära i alla lägen och hon är drottningen av emojis. Hon hittar symboler som jag aldrig ens lagt märke till.

Och hon ääääälskar att umgås med oss barn, barnbarn och barnbarnsbarn och under alla år så har hon hjälpt till med hämtningar och lämningar av barn till förskolan, skolan och idrottsaktiviteter. Hon har självklart sett alla matcher och tävlingar också. Hon har bakat lussebullar och pepparkakor varje jul tillsammans med barnbarnen och hon har rest med dem till Stockholm på äventyr där vi föräldrar inte fått följa med. Hon tvättar och fixar åt oss när vi varit på ön och när vi kommer ner igen så är en IKEA-kasse med rena grejer levererade till vårt hus. Orkar man inte laga mat så kan man bjuda in sig själv på middag. Det är det bästa hon vet att få pyssla om oss alla.

Ja, det är min mamma det! På sätt och vis så blir det kanske ändå rätt bra för nu kommer hon att bli firad två gånger. Vi ser fram emot nästa firande som vi i de bästa av världar kanske kan få till i sommar. Håller tummarna!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

6 Comments
 • Kia
  december 11, 2020

  Fina Lisbet🌟. Vi var förbi med blomma men höll oss behörigt avstånd ute på gatan. Hon ser inte en dag äldre ut en 60💫. Fint att ni ändå kan fira om än digitalt 🙏. Ni får ta igen det när allt är över. Kram❤️

  • tiname@live.se
   december 11, 2020

   Hon var så glad över satt ni kom och jag tror att hon har en jättefin dag trots allt. Hon har haft fullt upp idag med att ta emot blommor och svara på alla sms och telefonsamtal :-). Nu har vi skålat i bubbel digitalt. Vi ser fram emot när vi kan fira henne ordentligt framöver. Kram //Tina

 • Helene
  december 11, 2020

  Blev rörd när jag läste ditt inlägg❤️
  Min fina pappa fyllde 80 år häromdagen och vi gjorde vårt bästa för att han skulle känna sig uppvaktad😊kram Helene

  • tiname@live.se
   december 12, 2020

   Vad gullig du är <3 Ja man för göra det bästa av det som är nu så får man ta igen allting sen när det här tråkiga har lugnat ner sig. Kram //Tina

  • Liv
   december 12, 2020

   Gratulerer med din flotte mamma! For en fin dame. Kos deg med henne, kjenner at jeg savner min mamma som døde i 2008…

   God førjulstid.

   Liv

   • tiname@live.se
    december 13, 2020

    Åh tack! Förstår att du saknar din mamma. Jag hoppas att jag får behålla min ett bra tag till <3. Tack detsamma, ha en fin adventstid du också! Kram //Tina

Previous
EN NYPA FRISK LUFT PÅ LUNCHEN OCH ÄNDRADE PLANER…