Mina dagar

JAG GILLAR INTE FALUKORV…

…men den här rätten ”Falukorv sweet chili” har blivit en favorit här hemma, även för mig. Perfekt vardagsmat som känns lite roligare än stekt falukorv och makaroner och som går snabbt att svänga ihop :-). 
Vi brukar strimla falukorven i tunna strimlor och fräsa upp korv (knaperstekt), purjolök, paprika och vattenkastanjer i sesamolja.  När pastan är klar blandar vi hop allt med sweet chilisås. Man kan också strö över sesamfrön men det är inte populärt hos alla i familjen så det hoppar vi över. Till detta gör vi en sås på sweet chilisås och crème fraice. Klart!
Vi gillar ju mat väldigt mycket i den här familjen (att äta alltså… att laga är inte alls lika roligt) och varannan vecka när barnen är här så gör vi matlistor som alla är engagerade i. Det gör vi inte när vi är själva, då är det precis tvärtom; ingen ordning alls och helt planlöst ha ha…  Det är ju så lätt att fastna i gamla hjulspår och att man äter vissa rätter lite för ofta så att man ledsnar. Helt plötsligt så har man ätit pasta för tredje gången samma vecka. I går bestämde vi att vi skall prova ett nytt sätt att göra middagsmenyer på. Vi skall utgå från ett tema i stället för utifrån rätter; Dag 1 blir det kyckling, dag 2 pasta, dag 3 köttfärs, dag 4 vegetariskt, dag 5 kött, dag 6 fisk och dag 7 soppa. Vi får väl se om det kommer att funka. Det viktigaste är att få in lite mer fisk i vår vardag så nu skall jag börja spana efter goda enkla fiskrecept.
Idag har vi haft ett starur här på ön. Bläää för dom… Så fort man börjat få smak på härliga soldagar och fågelkvitter så svänger det och blir kallt, blåsigt och snöblandat. Det gillar vi inte. Solen, kom tillbaka för bövelen!!!
Nu stökar Philippa i köket och det är themys på gång!
KRAM!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *