Allmänt

JULGRANSJAKT…

Eftersom Per, som varit risig i ett par dagar, kände sig bättre, och efter att han tagit sitt andra Covidtest som visade negativt så gick vi ut en sväng för att ragga tag i en julgran. De har blivit så galet dyra tycker jag men jag tänker att vi får betala för att de finns att plocka upp utanför dörren och när man sen ska slänga ut den så kan man också lämna den typ utanför dörren på vissa uppsamlingsplatser. Det är verkligen service på hög nivå, eller hur? På ”Smarta saker” kan man köpa en stor julgranspåse som man kan stoppa granen i så sprider man inga barr omkring sig när man ska gå och lämna den. Den är tillverkad i återvinningsbar plast. Bra grej!

Vi gick runt till olika försäljare och jämförde lite men de kostade ungefär lika mycket hos alla. Hos vissa kunde man betala med kort och få kvitto. Hos andra var man tvungen att betala i cash och något kvitto har jag svårt att tro att vi skulle få. Det sistnämnda gick bort…

Men nu har vi alla fall köpt en så då kan vi bocka av det. Någon vidare julstämning kan jag inte påstå att det var trots tomtar, marschaller och eldkorgar eftersom det regnade och allt det vita på marken var borta. Så trist men jag håller tummarna för att det ska snöa igen inför jul. Det ser i alla fall ut så när man kikar på väderprognosen.

Vilken lugn och skön helg vi har haft. Inga måsten alls. Jag passade på att köpa ett par julklappar i dag när vi ändå var ute på vift. Jag visste vad jag skulle ha så det var snabbt gjort. Nu har jag bara en julklapp kvar och det är en ”Secret Santa”. Vi drog lappar i veckan och på lappen står det vem man ska köpa en julklapp till. Vi köper för 500 kr har vi bestämt och på julafton när vi öppnar så får vi också gissa vem julklappen är ifrån. Det är ett smart och roligt alternativ till att alla vuxna ska köpa julklappar till varandra. En del brukar köra julklappsspelet men det är inget för mig även om jag har provat. Det har hänt att jag gått så pass ”all in” att jag till och med kört över barn för att jag ska få det jag vill ha. Hemskt beteende verkligen så jag undviker den typen av spel. Bäst för alla haha…

En jobbvecka kvar sen ska vi fira jul. Vi gör som vi alltid brukar göra när vi firar med barnen som är kvar här i Stockholm. Uppesittarkväll hos Jacob och Linda kvällen innan julafton. Då har vi något bubbligt i glasen, spelar Bingolotto, provsmakar Jacobs julskinka och beställer hem pizza. På julafton äter vi julbord på Hasselbacken mitt på dagen och går sen hem till oss och har julklappsutdelning. På kvällen äter vi skaldjur vilket känns fräscht efter all julmat vi trycker i oss på lunchen. Det här upplägget kräver i stort sett inga förberedelser alls vilket är så himla skönt.

Hur firar ni jul? En klassisk jul hemma med allt vad det innebär eller gör ni som vi?

Ha en fin söndagskväll. Vi hörs!

KRAM!

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *