Allmänt

SKIDSÄSONGEN ÄR I FARA…

Lika bra att ta allt skit på en gång… För några månader sedan så vaknade jag en morgon och hade ont i axeln. Jag tänkte att jag hade legat galet under natten och det skulle ge med sig efter hand. Men det släppte aldrig och jag tog en kur med Naproxen men det hjälpte inte det heller. Till slut insåg jag att jag behövde hjälp så jag bokade en tid hos en naprapat. Jag var där igår och fick både ett positivt besked och ett dåligt. Det som var bra var att han misstänkte att jag hade ett diskbråck i nacken men när han undersökte mig så kunde han inte hitta några tecken på det.

Däremot så pekar det mot att jag drabbats av något som kallas för ”Frozen shoulder”. Mina symtom och besvär stämmer inte riktigt men han har svårt att se att det är något annat. Det är en åkomma som man inte vet vart den kommer ifrån. Det finns inte heller något att göra mer än att vänta ut det. Det försvinner av sig självt men det kan i värsta fall ta upp till 2-3 år…

Så det ska nog till ett smärre mirakel för att jag ska kunna åka skidor den här säsongen. Som det är idag så skulle jag aldrig kunna ta tag i en lift eller staka mig fram och skulle jag åka omkull så vågar jag inte ens tänka på hur ont det skulle göra. Men det finns ju en massa annat roligt man kan göra i fjällvärlden så det är bara att tugga i sig det här och ta det som det kommer.

Någon av som har erfarenhet av ”Frozen shoulder”?

Ha en fin lördagskväll!

KRAM!

13 Comments

 • Eva

  Jag har precis fått diagnosen frozen shoulder, var hos en sjukgymnast i Åkersberga och gjorde en ultraljudsundersökning. Jag har en superduktig naprapat som ska hjälpa mig igenom detta med bla elbehandling och lätta övningar men tills ledkapseln har skrumpnat så gör det himlans ont tyvärr

   • tiname@live.se

    Tack för att ni delar med er! Hm… min naprapat nämnde inget om någon behandling. Jag fick bara ett par övningar att göra. Måste kolla upp det. Hoppas att ni är ok igen! Kram //Tina

 • Mamma C

  Har aldrig hört om detta tidigare så var tvungen att googla på det.
  Konstigt att inte din naprapat erbjöd elbehandling som andra har fått.
  Kram Carin

  • tiname@live.se

   Jag hade hört talas kom det eftersom en bekant hade råkat ut för det så det var inte helt okänt för mig. Ja men det verkar underligt att jag inte fick någon behandling alls så jag måste kolla upp det med honom. Kram //Tina

 • Butta

  Jag har haft frozen shoulder i båda axlarna, det tog 11 månader resp 7 månader att bli bra. Det positiva är att man 100% bra! Det som kan utlösa frozen shoulder är ett trauma mot axeln, i mitt fall klättrade jag på ett berg och axelsenan gick av, jag blev opererad och kunde börja läka. Den andra axelns trauma var att jag blev påkörd av en bil när jag cyklade, landade på axeln och sedan utvecklades frozen shoulder. Det är otroligt dränerande med smärtan, du får komma ihåg att palla upp med kuddar när du sover, så att du inte får axeln i ett jobbigt läge. Du får även hitta på nya sätt arr klä dig, blusar/skjortor är bra jämfört med tröjor. Ingenting tycktes hjälpa för mig, det är bara att stå ut i de olika faserna! Det fanns en läkare i Göteborg som kunde ”lästa ut” axlar, men det lät som att tidsvinsten med läkandet efter det var lika med +-noll. Tänker på dig!

  • tiname@live.se

   Det är min farhåga, att jag ska få ont även i den andra axeln. Hemska tanke om det skulle ske samtidigt. Vilken otur du haft men så skönt att du är återställd igen. Jag har inte haft något trauma, jag vaknande bara en morgon och hade ont vilket är ovanligt för diagnosen. Men det lär visa sig tänker jag om det nu är det eller om det är något annat. Tack för omtanken!!! Kram //Tina

 • SAR

  My husband had frozen shoulder and was able to rehab it with physical therapy and being consistent with the stretches they provided. It did take months, but he’s back to playing tennis and has full range again! You’ll get better.

 • Marre

  Jag har haft det två ggr i samma axel. Gör ont som tusan och sedan väldigt stel men sedan helt bra efter några månader. God bättring!

  • tiname@live.se

   Åh nej så jobbigt. Jag håller tummarna för att det ska ge med sig hyfsat snabbt. Skönt att du är bra igen! Tack. Kram //Tina

 • Lena - gott för själen

  Jahaja, det kanske är det jag har. Fick ont som tusan efter ett intensivt träningspass för över ett år sen. Trodde det var det först. Eftersom jag inte blev bättre så trodde jag det var förslitningar från jobbet. Har ju jobbat vid tangentbordet i mååååånga år nu. Har faktiskt inte sökt hjälp. Borde kanske ta tag i det. Så tack för pepp.

  Hoppas du får hjälp och blir bättre snart!

  Vilka härliga konserter ni varit på. Miriam Bryant har jag sett. Sån leverans!

  Kram Lena

  • tiname@live.se

   Ja kolla upp det. Nu är jag inte säker på att det är ”frozen shoulder” för min del för jag tyckte att naprapaten jag kom till typ ”killgissade” men jag ska följa upp det efter jul. Hoppas att du får hjälp med din axel. Ha en fin jul Lena! Kram //Tina

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *