Allmänt,  Mode

KORAD TILL BÄSTA SEMLAN…

Inlägget innehåller reklamlänkar till Ellos.

Jag veeeet… jag tjatar om det där bageriet som jag inte kan få nog av. Lillebrors bageri som ligger på Röstrandsgatan en liten bit från där vi bor. Bageriet där man får köa läääääänge för att få tag i godsakerna men det gör man med glädje. Nu har de fått utmärkelsen; Bästa semlan i Stockholm 2022 tillsammans med anrika Konditori Ritorno som också ligger ett stenkast bort från oss. Men för mig är Lillebrors den självklara vinnaren eftersom Ritorno helt enkelt har kopierat Lillebrors typ av semla. Ritorno har alltid haft en traditionell typ av semla tidigare men inte i år då de helt enkelt gjort en kopia av Lillebrors. Jag gillar Ritorno väldigt mycket men den här var lite för uppenbar…

HÄR kan ni läsa mer om hur Stefan Berg som driver Lillebrors bakar sina omtalade semlor och få ta del av hans tricks för att ni ska få till de godaste semlorna. Är ni i krokarna så måste ni gå hit, och låt er inte skrämmas av kön. De är grymma på att få den att rulla.

Den här onsdagen har snurrat på med jobb i vanlig ordning så klart. Ett pass på gymmet har vi också klarat av och jag måste klappa mig själv på axeln som faktiskt håller i det här nu. Framöver ska jag delge er hur jag gör för att hålla motivationen uppe vad gäller träningen för det är verkligen inte alls självklart för mig. Till skillnad från min man så har jag inget ”pannben” alls och jag har fått kämpa mycket med min inställning. Just nu flyter det faktiskt på rätt bra ändå… förutom att jag fått någon slags sträckning i ena ”skinkan” så jag får gå till en naprapat på behandling. Men jag säger som ”Black Jack” Inget kan stoppa oss nu! Jag och min kropp behöver verkligen det här.

I morgon ska vi hämta de små på förskolan är tanken om inget oförutsett inträffar och sen, ja då är det fredag och helg igen. Februari snurrar på förvånande fort ändå måste jag säga.

Innan vi rundar av måste jag tipsa er om några fina nyheter som kommit in i butikerna. Den HÄR är jag så sugen på. Den HÄR är också så förbaskat snygg! Den HÄR är nog det snyggaste jag sett på länge och den HÄR kjolen… missa inte!

Ha en fortsatt fin vecka!

KRAM!

7 kommentarer

 • Bodil

  Har letat efter recept på semlor med magisk mandelmassa så blev så glad när du länkade till receptet. Men det var låst för Expressens läsare. Du vet inte om man kan hitta det någon annanstans?

  • tiname@live.se

   Hm… visste inte att det var en låst artikel men här kommer lite guidening. Inte till receptet rakt av men hur han tänker… – ”Vi jäser våra bullar lite mindre, jag tycker att det är mer delikat med en bulle som är fast men ändå mjuk. När vi började göra vår semla så tyckte jag att det var gott med mandelbitar i. Det föll sig naturligt att göra dem själva. Vi skär våra mandlar för hand för att bitarna ska få en bra storlek. Varken för fint eller för grovt, i mixer så blir det fel textur. Vi blandar mandelmassan med vaniljkräm för att få den mjukare och lite mildare. Sedan har vi i mycket finriven rostad mandel i. Grädden vispar vi alltid för hand på slutet för att få ett bra resultat. Det är superviktigt.” Jag vet också att Stefan säger att semlan ska serveras nytillverkad. Den blir aldrig som bäst om den åker in i kylen först. En bit på vägen hoppas jag 🙂 Kram //Tina

 • mamma C

  Här hittar man inga semlor mer än i de Skandinaviska butikerna. De som är två-pack i kartong i Sverige. Så man får göra sina egna istället.
  Men den där semlan såg otroligt god ut.
  Ha en bra torsdag.
  Kram Carin

  • tiname@live.se

   Ja, den är verkligen jättegod. Gillar när det inte så galet sött. Ha en fin avslutning på veckan! Kram //Tina

 • Malin

  God kväll!

  Såå gott med semla 😃 Jag vill bara säga att jag tycker om din blogg väldigt mycket!!
  Jag vill minnas att jag läst att du har haft hälsporre? Har du någon känning av den fortfarande? Jag har också haft hälsporre och har fått en inflammation i min ljumske då jag överansträngt mig av att gå på tå när jag inte kunde sätta ner hälen.

  Trevlig kväll!!
  Malin

  • tiname@live.se

   Åh tack vad glad jag blir! Tack också för att du tittar in :-). Ja, jag fick en hälsporre förra våren och gick då på behandling hos en naprapat några gånger, köpte ett par nya bra gympaskor som jag använde i vardagen, och en mountainbike så att foten fick ”vila” under rätt lång tid. Under hösten har jag kunnat börja gå powerwalks igen, lite försiktigt i början för att sakta öka på med vilodagar emellan. Nu känner jag inte av det längre men jag är noga med att inte gå i dåliga skor. Hoppas att inflammationen ger med sig för dig och ha en fin helg när den kommer. Kram //Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *