Familj

LILLKUSINENS DOP…

Inlägget innehåller en reklamlänk till KappAhl.

Igår var det ingen vanlig dag för då var det lillkusinens dopdag. Och som han älskade att vara i centrum! Han var så nyfiken och intresserad av allt som hände så han hade verkligen fullt upp. Jag kan tänka mig att han var en övertrött liten pojke när kvällen kom.

Vi tar det från början…

Vi möttes upp i Gnisvärd vid kapellet som ligger snett emot vår strandstuga. Solen strålade och det var hyfsat vindstilla.

Så fint att de valde att döpa Tage just här, där jag och Per gifte oss för snart 13 år sedan.

Kapellet är så fint och mysigt!

Påklädning pågår och han hade en superfin dopklänning på sig som finns HÄR. Just nu finns det såååå mycket fint i butiken till små pojkar och små flickebarn.

I kapellet finns det ingen kyrkklocka. Där slår man istället på en trumma innan ceremonin startar upp.

Tages gudmor Hanna höll honom under dopet och en av Johannes bästa kompisar Jocke är gudfar. De har hängt ihop sen gymnasietiden.

Tage var väldigt nyfiken på vad prästen sa och gjorde.

Tänk att vår Johannes nu har en alldeles egen familj.

Så mysigt att få samlas alla i familjen!

Efter dopet åkte vi till Eskelhem för dopfika i prästgården. Tofta har också en kyrka men ingen egen prästgård så därför hamnade vi i Eskelhem som ligger några km bort.

Johannes bjöd in…

… och Tages gammelmormor, min mamma, hade bakat bullar och kakor.

Hur fint! Vi fick alla fylla i en lapp som Tage ska få ta del av när han är tillräckligt stor. Det blev precis som förväntat ett jättefint dop och en jättefin dag!

Igår kväll hade vi fina vänner hemma på middag och idag har vi varit ute och gått en långpromenad i det vackra vädret. Solen tittade fram även idag och då blir man ju så himla glad. Alla ungar som bor i Stockholm har rest hem igen men vi stannar ett par dagar till. Jag tycker att det är så trist att resa hem på en söndag. Hela helgen känns lite kort då så vi brukar oftast åka hem på en måndag- eller tisdagskväll om vi kan. Nu sitter vi och väntar på vår snickare som ska sladda förbi och sätta upp våra plåthyllor och ett stänkskydd i plåt över spisen. Jag hämtade upp grejerna vid smidesverkstan i veckan och det ska bli så skönt att få allt på plats så att vi kan stänga den här köksrenoveringen.

Ha en fin söndagskväll. Vi hörs!

KRAM!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *