Allmänt,  Mode

MAMMAHÄNG OCH POPCORNGRÄS COMING UP…

Inlägget innehåller reklamlänkar till Bubbleroom, Ellos och KappAhl.

Igår tog min mamma bussen ut hit till Tofta för att gå på 30-årsfest här i grannskapet. Hon hade en stund över innan hon skulle gå dit så då passade det bra att hon kom förbi oss och åt lite lunch. Vi gjorde henne sällskap bort till festen och fortsatte sen ner till affären och köpte varsin glass. Alltså jag som inte ens gillar glass speciellt mycket… det är kanske nu det händer… att jag knäcker koden till glassvärlden.

Min mamma har en fd kollega som har två söner som är i ungefär samma ålder som mina killar. Mamma, kollegan och barnen brukade hitta på olika grejer tillsammans; allt från att fiska till att resa till Stockholm och hitta på något roligt. Och nu bjöd en av dem, Julle, min mamma på sin 30-årsfest. Så himla fint gjort eller hur!

När mamma tyckte att det var dags att avrunda och åka hem så mötte jag upp henne och följde henne till bussen.

Mammas klänning går nog inte att få tag på men en annan randig klänning i ljusblått som är så fin hittar ni HÄR. HÄR finns en annan som är så fin. Den HÄR randiga klänningen som inte är blå påminner om en jag köpte förra året som jag trivs så bra i.

Så var det där med popcorngräs som har blivit så populärt. Man tar vanliga popcornkärnor och lägger rikligt med kärnor i en kruka med jord och häller på ca 2 cm jord över som ska vattnas regelbundet. Sen ska det komma upp ett fint grönt bladverk inom någon vecka. Beroende på hur man placerar kärnorna så kan man skapa olika former på gräset. Googla på Popcorngräs/bilder så kan ni få se hur det ser ut. Vi är igång nu i alla fall och det ska bli så spännande och se om det blir något av vår lilla sådd.

Idag har vi bara varit här hemma på altanen och haft det gött i solen. Det har blåst lite väl så det kändes inte som att det var någon idé att gå ner till stranden. Då är det skönare här hemma på vår altan. Det är bara en pool som saknas…

Tänk att det bara är ett par veckor kvar till midsommar. Vi kommer att fira tillsammans med familjen på midsommarafton, precis som vi brukar. Den stora skillnaden är att min pappa inte kommer att vara med i år. Men jag tror att det kommer att bli en jättefin midsommar trots allt; han kommer att finnas med på något sätt ändå. Min mamma kommer att hänga med oss på midsommarafton, mer än vad de/hon har gjort tidigare år vilket kommer att bli jättefint.

Nu ska vi njuta av det sista av den här söndagen och sen tar vi tag i nya jobbveckan.

KRAM!

6 kommentarer

 • Monika

  Jag är inte heller speciellt förtjust i glass, blir inte många på en säsong. Jag har hittills inte knäckt koden. Min man äter glass var och varannan dag men jag är sällan sugen.
  Kram Monika

 • Maria -Wikers Liv

  Så fina ni är du och din mamma!
  Jag läste om det där popcorngräset redan förra året, och tänkte väl att jag skulle testa i år, men har glömt bort det, faktiskt 😉 Men det gror ju så fort, så man kanske ska testa nu i alla fall 😉
  Kram/maria

  • tiname@live.se

   Åh tack vad gullig du är Maria! Ja vi får se hur det går… fåglarna har varit på krukan så man får sätta på lite plastfolie när man inte har uppsikt. Lycka till om du testar 🙂 Kram //Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *