Allmänt

MAN KAN HA DET HÄRLIGT TROTS ATT LEDIGHETEN ÄR ÖVER…

Ja så är det… även om ledigheten är över så finns det ju massor att göra och glädjas åt mellan varven. Det är ju vad man gör det till, eller hur? Vi bor ju nära stranden så igår gick vi ner till Tofta Beach Club och åt lunch. Sämre lunchrast man man ju ha, eller hur? Det är annars lätt hänt att allt flyter ihop när man jobbar hemifrån och man både äter och fikar framför datorn. Vi är verkligen dåliga på att bryta för lunch och gå hemifrån men även om vi äter något snabbt så brukar vi ändå ta en promenad runt kvarteret för att få komma ut och få lite luft. Alltid något!

Hur gör ni läsare som jobbar mycket hemifrån?

Jag åt min absoluta favorit på TBC. Deras Moules är så förbaskat god och jag måste gå dit en gång till innan de stänger för säsongen för jag har inte hittat någon lika god någon annanstans.

Efter jobbet skjutsade Per mig bort till en busshållplats som ligger söder om Tofta Bad. Skälet till det var att det alltid är galet mycket folk som ska med in till Visby just vid Tofta Bad och bussen blir alltid fullsatt. Det är på den delen av stranden som de flesta strandgästerna brukar hålla till men inte vi, vi brukar ligga lite längre bort där det är lite lugnare och vi bor vid busshållplatsen som ligger precis efter Tofta Bad. Hade jag gått dit så hade jag inte kommit med och fått vänta jättelänge på nästa så det är ett litet trick som vi gotlänningar tar till ibland för att säkra en bussplats in till Visby när man vet att alla ska åka hem från stranden.

När jag väl kom fram så mötte jag upp ett gäng tjejer vid Stora Torget. Ett härligt gäng där jag har känt de flesta av dem sedan tonåren. Vi brukar försöka få till att ses åtminstone en gång varje sommar eftersom en del av oss bor i Stockholm och en del är spridda över ön.

Maten åt vi på Eden som är en tapasrestaurang som ligger i ena hörnet av Stora Torget. Bra mat till bra priser. Jag åt chiliräkor i het olja och entrecôtetacos. Supergott!

Sen satt vi där några timmar och uppdaterade oss på vad som hänt sedan senast och sippade på goda cava/sangriadrinkar. Mysig kväll med fina vänner och sen hade jag också en sådan tur att jag fick skjuts hem av en dotter till en av tjejerna. Lyxigt!

Om det var sol, varmt och härligt igår så är det helt tvärtom idag. Det är förvisso rätt varmt men som det regnar… Då gör det inget att man jobbar känner jag.

Ikväll blir det en lugn kväll här hemma för oss. Jag ska läsa lite och kanske börja kika på någon serie. Nu börjar ju den säsongen att dra igång igen.

Ha en fin uppstart på helgen!

KRAM!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *