MED VÄNNER PÅ MOSEBACKE…

 
Hej på er!
Skönt med lördag, eller hur? Fredagen började dåligt med migrän för min del men om jag fångar den tidigt med medicin och ett par timmars extra sömn så brukar den oftast snabbt gå över vilket den gjorde igår lyckligtvis. Jag hann att jobba undan rätt mycket från hemmakontoret innan jag rundade av jobbdagen och mötte upp Per och våra vackra vänner Maria och Micke vid Mosebacke för att kolla in deras ombyggda uteservering. Utsikten från Mosebacke är magisk men den såg vi inte så mycket av igår. Det var fler än vi som kommit på idéen att besöka denna uteservering igår om man säger så. Det var med andra ord galet mycket folk.
Vit kavaj H&M, tisha Carin Wester, jeans Lee och sneakers Jim Rickey.

 Den här sköningen har jag känt i snart 20 år. Vi träffades för första gången när vi jobbade på samma avdelning på PayEx och sen har vi hållit kontakten till och från under alla år. Mer nu sedan vi också har blivit stockholmare som vi gotlänningar säger. En skön prick, hon den där Maria. Och hennes Micke med för den delen. Glada lättsamma människor. Inga konstigheter liksom…

Middagen åt vi på Artilleriet, Armémuseets restaurang. Jag åt en röding till varmrätt som var den godaste röding jag ätit. Den var helt perfekt tillagad! Jag tycker att den annars lätt kan bli torr. Märker ni att jag har börjat bli en riktig matsnobb… hm… Jag tycker att det är så roligt att museerna numer satsar på att erbjuda restauranger av toppklass och det här stället har även ett snyggt utehäng. Perfekt för en AW.

Kvällen rundade vi av på Story Hotels bar på Riddargatan innan vi bokade en Bzzt Podtaxi, en sån där liten rackare som är typ en inbyggd moppe och susade hem i Stockholmsnatten.

Bildcred: Maria och Micke

När vi susade iväg i den lilla taxin så frågade chauffören om vi hade druckit under kvällen och vi svarade lite försynt att “ja, ett par glas har det nog blivit” och vi hann samtidigt tänka; jösses man kanske inte får åka de här små taxibilarna när man druckit något starkare än vatten men så var det inte. Istället trollade chauffören fram två små shots och sa att “de här kan ni ta när ni kommer hem så blir ni inte bakfulla i morgon när ni vaknar”. Underbar chaufför ju! Nu var vi inte i det skicket att vi behövde ta den här shoten men man vet ju aldrig, den kan kanske behövas vid något annat tillfälle. Roligt avslut på en rolig kväll!

Idag har vi inga planer. Det blir lugna gatan. Ev. ska jag gå ner till Odenplan och köpa hem lite blommor. Ja, så får det nog bli.

Ha en underbar lördag!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

6 Comments
 • dianasdrömmar
  april 28, 2019

  Vilken härlig kväll 🙂 kram

 • Mittgodastefinaste
  april 28, 2019

  Trevligt!
  Härliga citybilder!

  Kram Jenny

 • Wikers Liv
  april 29, 2019

  Så trevlig kväll ni fick! Mosebacke har jag aldrig besökt, får sättas upp på listan "att besöka" 😉
  Kram/Maria

  • tiname@live.se
   april 29, 2019

   Det blev en jättemysig kväll med fina vänner! Ja, dit får ni ta er vid tillfälle. Det är nog mysigare att vara där när det inte riktigt så mycket folk som det var när vi var där. Kram //Tina

Previous
ALLTSÅ, DE HÄR DAMERNA…