Allmänt

MIDDAG MED FINA VÄNNER… OCH ETT RECEPT PÅ UNGNSBAKAD LAX…

Hej på er!

Min gårdag var fylld av härliga grejer. Den började med en försenad mors-dagslunch med min mamma men den stunden ska jag berätta om i ett annat inlägg.

Mot kvällen kom våra vänner Maria och Markus hem till oss på middag. Det är alltid lika roligt att träffa dem och det är så kul att de också har fritidshus här i Tofta så att man lätt kan kvista förbi varandra. Vi började med ett glas rosé i solen.

Och många skratt blev det… det får mig att tänka på den där gången för några år sedan när vi bjöd hem just Maria och Markus. 18.30 brukar vara en sån där vedertagen tid så det var det vi tänkte den gången också. Ni vet hur det kan vara när man ska få gäster man fixar och donar och stressar ända in i det sista. Men vi hann få till allting tills när gästerna skulle komma och vi stod där till synes lugna och skönt avslappnade fast man sekunden innan hade andan i halsen. Men det kom inga gäster… vi väntade och väntade och till slut så kollade jag av en händelse i min mobil och då upptäcker jag att jag hade skrivit 19.30 istället för 18.30. Så jäkla knasigt… När jag ringde Maria för att säga att de självklart kunde komma när som, om de var klara, så berättar hon att det varit klara sen länge. De tyckte att det var konstigt att vi bjöd in till 19.30 just den gången så de gick bara där hemma och väntade på att tiden skulle gå. Som tur var så kunde de komma över snabbt men vilken jäkla tur att det åtminstone var rätt dag. Det finns dock anledning att dubbelkolla tiden när jag bjuder in. Det händer lite då och då att jag skriver fel på en timme… Vimsig!

Men igår blev det rätt och vi kunde starta upp middagen när det var tänkt.

Vi bjöd på ugnsbakad lax. Världens enklaste recept. Salta och peppra laxen med citronpeppar. lägg på ett täcke med gräslök, dill och citronskivor. In i ugnen i 180° i 25-35 minuter beroende på hur stor laxfilé ni har. Under tiden finhackar man pistagenötter och rostar dem i en panna. När laxen är klar kan man fylla på med gräslök, dill och de rostade pistagenötterna. Vi serverade kokt färskpotatis och pesto till. Enkelt och gott!

Receptet har jag fått av en kompis så som vanligt så har jag inte hittat på det själv. Jag skulle verkligen vilja vara mer kreativ vad gäller att hitta på recept men jag får tänka att jag kanske är bra på en massa andra saker istället. Efterrätten åt vi inne för då blev det faktiskt kyligt och fuktigt ute. En superrolig kväll. Härligt att få umgås med dem igen.

Igår var vi också och köpte en yogamatta till. Jag har invigt Per i yogans värld så nu ska vi köra tillsammans är det tänkt. Men inte idag för om en stund ska jag åka in till Visby. Jag har fått en tid hos en naprapat för jag måste göra något åt det där ryggskottet som jag fick första dagen på semestern. Själva ryggskottet är bättre men jag är stel och det har fört med sig att allt har blivit helt knasigt i axlar och nacke. Jag känner mig lite yr ibland och har haft konstant ont i huvudet. Det brukar jag väldigt sällan ha.

Så ha en fin tisdag. Vi hörs snart igen!

KRAM!

2 Comments

  • Mamma C

    Fisk är så himla gott och tack för det enkla receptet.
    Kan bli lite knäppt ibland med tider när man sms:ar.
    Så kul att ni ska yoga ihop. Och hoppas du blir hjälpt med ditt ryggproblem.
    Kram Carin

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *