Allmänt

MIDDAG PÅ SURFLOGIET…

Men hur varmt är det inte nu? Jag älskar sol och värme men just nu mår jag faktiskt inte helt bra när temperaturen kryper upp runt 30°. Huvudet hänger liksom inte med och tankeverksamheten går trögt. Idag hittade vi alla fall vår fläkt som vi köpte förra sommaren så jag har kunnat sitta i vinddraget från den men igår då fick jag nästan panik och visste inte vart jag skulle ta vägen.

När kvällen kom och vi blev hungriga så konstaterade vi att ingen av oss orkade laga middag här hemma så vi gick ner till Surflogiet som ligger precis vid strandkanten i den södra delen av Tofta Strand. Det fläktade lite skönt där vi satt vid ett bord under ett parasoll.

Det märks att sommarsäsongen börjar dra igång nu. Igår dundrade det in två familjer som verkar hyra av våra närmaste grannar så nu är det slut på lugnet här ute. Men det är ju så det ska vara på sommaren och jag gillar alla de där sommarljuden på något konstigt sätt; skramlet från tallrikar när folk äter ute, när det spelas kubb (mindre mysigt kanske för alla verkar bli så osams om vilka regler som gäller), när det spelas fotboll och hoppas studsmatta, någon har en fest eller barnkalas. Det skrattas och pratas här runt omkring och man känner i kroppen att nu är sommaren här.

I morgon kommer det ett gäng som ska hjälpa oss med att byta bänkskivor och sätta in en ny vask. Det är verkligen på tiden att vi tog tag i det och jag ser fram emot det så mycket. Det händer grejer här på landet… lite i taget. Från början var det inte så viktigt att det var tip top här. Det var vår sommarstuga och vi var mest här på sommaren och kanske någon helg hit och dit under resten av året. Det gjorde inget att köket och badrummet var slitna och rätt risiga. Numer är vi här så pass mycket och det känns som att vi nästan bor lika mycket här som i Stockholm och då ändras kraven kring hur man vill ha det runt omkring sig. Men vi tar en sak i taget. Just nu känns det dock som att en pool är prio ett som nästa steg haha.

Dags att börja med kvällens middag. Betydligt behagligare temp här hemma på altanen ikväll.

KRAM!

2 kommentarer

 • Anette Nilsson

  Hej, Vi lyckades pricka in den kväll som det regnade på Surflogiet. Men det var mysigt att sitta ute under tack ändå.

  Helt ok ställe, men väldigt ensidig meny dock.

  Ha en härlig sommar!

  • tiname@live.se

   Typiskt! Tänk att det kan svänga så fort… Härligt att det blev mysigt för er ändå! Jag tycker att Surflogiet är mer än ett ok ställe. Jag tycker att det är ett skönt, mysigt men enkelt och avslappnat hak vid strandkanten där man kan få en god burgare med tillbehör där det mesta är lokalproducerat. Dessutom med en magisk havsutsikt på köpet. Vill man ha ett veganskt alternativ så finns det också. Vill man ha ett finare upplägg och en mer gedigen meny så ska man inte gå till Surflogiet; då kanske man hellre ska gå till Toftagåren, Broman & Son eller Tofta Beach House. Jag rekommenderar alla beroende på vad man är ute efter. Tack detsamma. Ha en riktigt fin sommar! Kram //Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *